Mihaela Bilic, despre alimentele afrodiziace: „Usturoiul îmbunatățește erecția în mod direct!”

.

Ați auzit, probabil, că anumite alimente sau condimente au calități afrodiziace, cât adevăr se află, de fapt, în această afirmație? Mihaela Bilic, specialist în nutriție, a explicat pe îndelete care sunt acele alimente care ne pot crește apetitul sexual și cum fac ele acest lucru.

„Sexualitatea se află la granița dintre psihic și fizic, așa că nu strică să apelăm la alimente afrodiziace, fie și pentru efectul lor placebo. Lista produselor HOT e lungă: stridii, ciocolată, șampanie, vanilie, trufe, țelină, caviar, căpșune etc. Toate sunt bănuite că ar mari capacitățile fizice și emotionale ale candidaților la performanțe sexuale, iar unele chiar au suport științific:

– stridiile conțin zinc care stimulează producția de testosteron (hormon masculin);

– țelina conține androsteron, alt hormon masculin;

– ciocolata conține teobromină și feniletilamină, substanțe cu proprietăți euforizante;

– usturoiul determină eliberarea de oxid nitric în sange (substanța activă din Viagra) și îmbunatățește erecția în mod direct; aveți grijă la miros, poate să va alunge partenera;

– mamăliga consumată frecvent crește sexualitatea și libidoul prin stimularea secreției de dopamină;

Citeşte şi: Ce trebuie să mănânci pentru performanţe uluitoare în pat

– vinul, fie el roșu sau alb, înlătură inhibiția și crește curajul; atenție, consumat în exces induce somnolența și înmoaie… corpul!

– ghimbirul are proprietăți afrodiziace și revigorante; la arabi e folosit până și în prăjituri, poligamia nu e o sarcină ușoară;

– nucșoara conține doze mici de amfetamine cu efect halucinogen, aviz amatorilor de vin fiert;

– vanilia și scortișoara stimulează secreția de endorfine și au efect euforizant;

Citește și: Afrodiziacele din farfurie

– căpșunele, fructele de pădure și kiwi conțin acele semințe mici ce declanșează producția de feromoni responsabili de atracția sexuală.

Dacă alimentele afrodiziace sunt doar un mit sau chiar realitate e greu de spus. Știinta nu a reușit să identifice algoritmul după care se produce chimia între două persoane”, a explicat Mihaela Bilic, ]ntr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton