Mihaela Bilic a spus care sunt fructele de sezon care îngrașă cel mai tare: „Fac grăsime pe burtă!”

.

Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre fructele de sezon și cât de bune sau rele sunt ele pentru siluetă dacă sunt consumate frecvent. Pentru că ne apropiem cu pași repezi de toamnă, medicul nutriționitst a adus în discuție fructele reprezentative pentru acest sezon – strugurii și prunele.

Tuturor ne plac și dacă nu sunt consumate proaspete, pot fi folosite în rețete delicioase de prăjituri și deserturi.

Dar sunt ele recomandate dacă ținem la siluetă sau avem în plan să dăm jos câteva kilograme?

Mihaela Bilic a explicat câte calorii și cât zahăr conțin strugurii și prunele și a vorbit, mai în detaliu despre particularitățile acestora.

Prune sau struguri – care îngrașă mai tare?

Ambele sunt fructe de sezon, dulci și parfumate, pe care suntem tentați să le mâncăm pe săturate! Nu se pune problema dacă sunt sănătoase sau nu, ci care îngrașă mai tare.

În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese… și cu cat sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci.

Citeşte şi Mihaela Bilic spune că grăsimea vegetală îngrașă mai tare decât cea animală. Care este explicația

Citeşte şi: Mihaela Bilic a spus de ce nu e bine să mâncăm roșii cu brânză. „Ce poate fi mai delicios și de sezon? Problema e că…”

Citeşte şi: De ce este bine să mesteci gumă atunci când ai arsuri la stomac. Explicațiile medicului nutriționist Mihaela Bilic

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Uleiul de palmier, o escrocherie la scara planetar!” Cât de nociv este pentru sănătate

În prune există sorbitol, un alcool de zahăr rezistent la digestie, care are efect laxativ și prebiotic (hrănește flora intestinală din colon). Conțin și fibre solubile și insolubile (pectine și celuloză) care accelerează tranzitul intestinal și previn constipația. La capitolul minerale sunt bogate în potasiu cu rol în hidratare, reglarea tensiunii arteriale și contracția musculară.” – a precizat Mihaela Bilic despre prune.

“Strugurii sunt campioni la capitolul dulceață”

Strugurii, pe de cealaltă parte, conțin mai mult zahăr, dar și mai multe calorii. Strugurii sunt benefici mai ales în cazul celor care fac efort fizic frecvent, deoarece aduc un aport important de nutrienți organismului.

“Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi. Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție” – a spus ea despre struguri.

“Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant”

Concluzia expertului în nutriție este că ambele sunt periculoase pentru siuetă, chiar dacă au și efecte detox. Problema stă în zahărul pe care-l conțin. Așa că recomandat este să le mâncăm cu moderație.

“Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă ca orice desert, se mănâncă cu măsură.

P. S. Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru. Asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă!” – a încheiat Mihaela Bilic.

Foto – Facebook / 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton