Mihaela Bilic a dezvăluit ingredientul pe care dacă îl punem în cafea „ține stomacul plin câteva ore”. „Pentru persoanele care vor să mănânce mai puțin!”

.

Mihaela Bilic a dezvăluit care este ingredientul pe care îl putem adăuga în cafea pentru a ne oferi o senzație de sațietate pe termen lung.

Medicul nutriționist a explicat la Pro TV în rubrica „Doctor de bine” că mai ales în timpul sezonului rece, lichidele clade precum ceaiul și cafeaua aduc o mulțime de beneficii organismului – ne hidratează, ne țin de foame și conțin o mulțime de antioxidanți.

„Trebuie să ne concentrăm și să ne propunem să consumăm lichide pentru că vine anotimpul rece și când este frig afară nu ne mai este atât de sete. Partea cu hidratarea este firească vara când transpirăm, însă iarna nu ne mai vine să bem așa „apă chioară”.

Pentru că tot vine anotimpul rece și avem o prognoză meteo care ne anunță că va fi frig. Băuturile calde din acest sezon rece sunt și plăcute pentru organism pentru că aduc, să zic așa, ne încălzesc de la interior.

Unele dintre ele chiar ne și țin de foame. Se știe că jumătate din populația globului bea ceai, cealaltă jumătate bea cafea. Acest lichid călduț cu care începem ziua este o sursă de hidratare, incontestabil avem acolo și apă” – a precizat Mihaela Bilic.

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre cel mai puternic agent de îmbătrânire: „E ca și cum pui rugină în fiecare celulă”

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre cum poți combate astenia de toamnă: „Cu asta sigur vă revine buna dispoziție”

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre alimentul care face minuni pentru siluetă: „Elimină inflamația din organism și intensifica arderile”

Citeşte şi: De ce îngrașă uleiul mai mult ca untul. Explicația Mihaelei Bilic

Nutriționista a vorbit apoi despre importanța cafelei pentru sănătate, spunând că băută dimineața este „ca un fel de gimnastică de înviorare” pentru organism:

CONȚINUT VIDEO UNICA

„De ce ar fi bine să facem un obicei din a bea cafea? Bobul de cafea, ca și cel de cacao conține o mulțime de antioxidanți. Cafeaua este un tonic natural și pune un pic în mișcare tubul digestiv. Este un fel de gimanstică de învioarare pe care o primim dimineața. Asta în varianta în care bem cafeaua simplă.”

Unul dintre aspectele importante și interesante menționate de consumul cafelei este că dacă adăugăm lapte în ea, băutura se transformă într-un aliment și ne oferă o senzație de sațietate pe termen lung. Nutriționista recomandă cafeaua cu lapte și celor care doresc să scape de kilogramele nedorite tocmai din acest motiv pentru că „ține stomacul plin câteva ore”.

„Dacă vrem să avem și beneficiul că ne ține foame și ne ține stomacul plin, atunci punem și lapte. Și această cafea cu lapte poate să fie pentru multe persoane care țin dietă și vor să mănânce mai puțin. Poate să fie un lichid care hidratează, dar și un aliment care ține de foame și ține stomacul plin câteva ore. Deci, bem cafea cu lapte când vrem stomacul plin și în felul acesta avem cafeaua ca aliment”, a adăugat Mihaela Bilic.

Foto – captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton