Mihaela Bilic a dezvăluit care este fructul verii ce ne oferă protecție solară: „Satisface eficient pofta de dulce și nu îngrașă”

.

Mihaela Bilic a vorbit despre fructul care oferă protecție solară prin nutrienții pe care îi conține. Celebra nutriționistă îl numește „fructul verii”.

Care sunt fructele verii, care ne oferă protecție solară

Mihaela Bilic a explicat recent, pe pagina personală de Facebook, acolo unde abordează adesea diverse subeiecte interesante legate de nutriție, că există un anumit fruct, foarte îndrăgit de toată lumea și care se găsește și la noi, ce ar avea capacitatea de a ne oferi protecție împotriva razelor nocive ale soarelui.

„Sunt prin definiție fructele verii. Sunt portocalii, parfumate și zemoase. Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta” – și-a început Mihaela Bilic postarea.

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre cel mai puternic agent de îmbătrânire: „E ca și cum pui rugină în fiecare celulă”

Citeşte şi: Lucrările la cabana din pădure a Mihaelei Bilic au avansat: „A ieșit minunat!” Cum arată acum / Foto

Citeşte şi: Mihaela Bilic, alimentul care te hidratează și hrănește, fără pericol pentru siluetă: „Are și efect probiotic”

Citeşte şi: Mihaela Bilic spune că masa de seară nu îngrașă. Ce trebuie să mâncăm la cină pentru a slăbi

Ghiciți despre ce fruct este vorba? Despre delicioasele caise, desigur.

„Este vorba de caise și piersici de care trebuie să profităm, sezonul lor e scurt și ține doar 3 luni pe an, din iunie până în august” – a continuat ea, explicând apoi care sunt calitățile lor nutriționale și de ce este bine să le consumăm. În primul rând, caisele satisfac mai rapid pofta de ducle și nu îngrașă, spre deosebire de alte fructe de sezon, precum pepenii sau strugurii, spune Mihaela Bilic.

Caisele sunt prietenoase cu silueta

Caisele conțin circa 50 de calorii / 100 g și au indice glicemic redus, ceea ce le face o opțiune ideală pentru persoanele care au probleme cu greutatea sau chiar diabet zaharat. În plus, sunt și o sursă bună de fibre dietetice, care au un rol important în reglarea tranzitului intestinal și în menținerea sănătății sistemului digestiv.

CONȚINUT VIDEO UNICA

„De ce putem considera caisele desertul ideal al verii? Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac eficient pofta de dulce și nu îngrașă. Secretul stă în conținutul mare de pectine și sorbitol. Pectinele sunt fibre solubile care se umflă la contactul cu apa, cresc senzația de sațietate și reduc absorția de grăsimi și zahăr în sînge. Sorbitolul este un alcool de zahăr care satisface gustul dulce, dar are 30% mai puține calorii și se absoarbe lent/parțial” -a continuat nutriționista.

Ce conțin caisele de ne pot oferi protecție solară

Apoi, Mihaela Bilic a vorbit despre cum ne pot proteja caisele împotriva razelor ultraviolete.

„Avem și beneficii la capitolul protecție solară: culoarea portocalie din caise și piersici este dată de pigmenți vegetali cu acțiune antioxidantă. Primul este betacarotenul, un precursor de vitamina A care ajută pielea să se bronzeze rapid și frumos. Celălalt este licopenul, o substanță care protejează pielea de îmbătrânire și de acționa nocivă a razelor ultraviolete.

Și dacă vă spun că au un conținut mare de potasiu, care echilibrează gradul de hidratare al organismului, nu-i așa că o să puneți în geanta de plajă și niște caise/piersici bine coapte” – a încheiat nutriționista.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton