Micul dejun care previne cancerul de colon

.

Cancerul de colon este tot mai răspândit, iar o alimentație echilibrată și sănătoasă te ajută să previi apariția bolii. Îți dăm o rețetă de mic dejun care te ajută să stai departe de această afecțiune nemiloasă.

Dacă vrei să previi apariția cancerului de colon, include în alimentația ta fulgii de ovăz. Conțin fibre care îți dau senzația de sațietate și te ajută să stai departe de tentații până la următoarea masă. În plus, ovăzul stimulează digestia, astfel că este ideal pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, potrivit cuisineandhealth.com.

Numeroase studii au arătat că fulgii de ovăz te ajută să reduci colesterolul, datorită fibrelor sănătoase pe care le conțin. Consumul lor regulat crește colesterolul bun, care curăță arterele. O altă dovadă că fulgii de ovăz protejează sistemul cardiovascular este faptul că reglează tensiunea arterială. Cercetătorii au aflat că aceste cereale nu te ajută să previi doar cancerul de colon, ci și pe cel de sâni, ovarian și de prostată.

Rețeta care previne cancerul de colon

Dacă vrei să ai un colon sănătos, consumă următorul preparat la prima masă a zilei:

  • O cană de fulgi de ovăz.
  • O banană medie, tăiată felii.
  • O linguriță de miere.
  • O cană de lapte / lapte de migdale.
  • O linguriță de scorțișoară.
  • Nuci.

Lasă fulgii de ovăz la înmuiat, pentru 10 – 20 de minute. Adaugă, apoi, miere și amestecă bine, după care completează cu restul ingredientelor. Gustul este delicios, așa că nu vei simți nevoia să mănânci altceva.

Cum recunoști cancerul de colon

Cancerul de colon se manifestă prin schimbări ale tranzitului intestinal, potrivit mayoclinic.org. Apar constipația sau diareea, sângele în scaun, disconfortul abdominal, crampele sau gazele. Oboseala și pierderea inexplicabilă în greutate sunt alte semne care ar trebui să trimită bolnavul la medic. În stadiile inițiale ale bolii, nu apar simptome, de aceea este indicată colonoscopia la fiecare 5 ani, dacă nu se observă modificări ale intestinului gros.

Nu se cunosc cauzele exacte ale apariției cancerului de colon, dar oamenii de știință susțin că factorii genetici au un rol foarte important. Vârsta este un alt factor care duce la apariția acestei afecțiuni, oamenii peste 50 de ani fiind mai predispuși să se îmbolnăvească. Bolile cronice ale intestinelor, polipii colonului, o alimentație săracă în fibre cresc, de asemenea, riscul de cancer.

Poți preveni apariția bolii dacă faci sport, ai o alimentație sănătoasă, îți ții greutatea sub control, nu fumezi și nu bei alcool. Include cât mai multe fructe și legume în dietă, pentru că te vor ajută să îți reglezi tranzitul intestinal.

Sursa foto: 123rf.

Ultima modificare aprilie 12, 2021 1:41 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale