Mezelurile, delicatese sau resturi comestibile?

.

Reclamele în care suntem poftite să gustăm din bucatele frumos prezentate ne împing să cumpărăm produse din carne. Dar ce conţin ele, de fapt?
 

Publicitatea este inima comerţului

Nu ai cum să îi uiţi pe fetiţa care pronunţă cu greutate numele unei companii producătoare de salamuri
şi pe băieţelul ştirb care nu poate spune corect „crenvursti”. Cât despre cuvintele şi expresiile din reclame, cum ar fi: „tradiţie”, „sănătate”, „natural” sau „reţetă originală”, sunt special alese pentru a te face să grăbeşti pasul spre magazinele cu mezeluri. Adevărul, însă, stă în palma ta, în momentul în care iei produsul de pe raft. Aşa că ai grijă ce cumperi! Citeşte etichetele şi termenul de valabilitate cu atenţie!

Nocive… dar gustoase!

Produsele preparatele din carne şi, apoi, procesate sunt bune la gust… dar atât. Mezelurile sunt cele mai nocive alimente! O privire mai atentă pe etichete va dezvălui o serie de aditivi care nu ar trebui să existe în compoziţa lor. Cum ar fi: nitraţi de sodiu, antioxidanţi, E-uri, potenţiatori de gust şi de culoare, conservanţi, coloranţi sintetici, agenţi de afumare. De aici gustul bun, dar şi riscul de intoleranţă alimentară sau intoxicaţii. Cât despre membrana comestibilă care ar trebui să învelească produsele, ea este înlocuită cu ambalaje de plastic.

A fi sau a nu fi… carnivor?!?

A fi, spun doctorii, dacă preferi carnea slabă, puiul, peştele sau fructele de mare. Dar, dacă eşti o împătimită a cărnii de porc, a hamburgerilor sau a prăjelilor, reconsideră-ţi preferinţele culinare! Să dăm un exemplu: salamul conţine grăsimi, şorici şi chiar MDM (carne dezosată mecanic). MDM, un produs extrem de nociv, conţine, la rândul lui, şi carne „macră”, dar şi gheare, piele sau chiar oase. Din acest amestec (procesat la temperaturi foarte mari) se face o pastă, în care se mai adaugă fosfor, conservanţi şi coloranţi.

    
Vedete din Romania Vedete internationale