Metode de amânare a menstruaţiei

.

Sărbătorile sau vacanțele pot fi petrecute fie la munte, la schi, fie pe plaje exotice. Oriunde ai merge, probabil că îţi doreşti să scapi de povara menstruaţiei, s-o întârzii, dacă ”zilele acelea” coincid cu vacanţa pe care o aştepţi. Mai ales dacă mergi la mare. Iată câteva meotde de amânare a menstruației.

Metode mai mult sau mai puţin eficiente de amânare a menstruației există, însă nu toate sunt sigure şi sănătoase. Iar unele sunt chiar stupide şi total neindicate. Pentru a clarifica această problemă am vorbit cu Alina Bujor, farmacist diriginte la Sensiblu.

Metode de amânare a menstruaţiei: pilulele contraceptive

Ea ne-a spus că în farmacie nu există medicamente menite să întârzie menstruaţia. Există o singură metodă eficientă şi sigură, dar este rezervată femeilor care iau pilula contraceptivă.
”Acestea pot amâna apariţia sângerării menstruale dacă încep un nou blister de contraceptiv imediat după terminarea celui precedent”, spune farmacistul.

Asta înseamnă că, pur şi simplu, nu mai faci acea pauză de şapte zile între două serii de contraceptive. ”Cel de-al doilea blister îl puteţi întrerupe când doriţi apariţia sângerării menstruale iar următorul blister îl începeţi după cele şapte zile de pauză”, ne-a mai spus Alina Bujor. Ea avertizează, însă, că, în timpul administrării celui de-al doilea blister, pot să apară mici sângerări neregulate sau „pete”.

Această metodă poate fi folosită în siguranţă, însă nu trebuie să abuzezi de ea. O dată sau de două ori pe an, în situaţii excepţionale este în regulă. Mai mult nu pentru că pot apărea tulburări hormonale.

Tampoanele interne te ajută la mare

Ce variante ai dacă nu faci tratament cu anticoncepţionale? Nu prea ai. Sfatul farmacistului este să te înarmezi cu analgezice, pentru crampele menstruale, şi cu tampoane interne, dacă este cazul.

Şi totuşi, dacă faci o simplă căutare pe internet sau dacă întrebi câteva prietene vei afla că există mai multe metode de a întârzia menstruaţia, unele naturale, altele hormonale.

Acestea sunt total contraindicate, ne-a explicat farmacistul Alina Bujor, pentru că pot da dereglări hormonale grave sau alte probleme de sănătate.

Orgametrilul amână menstruația, dar poate fi periculos

Unul din medicamentele cunoscute pentru efectul de a amâna menstruaţia este Orgametril, produs pe bază de lynestrenol, o substanţă care are efecte asemănătoare cu ale progesteronului. Se începe ”tratamentul” cu două săptămâni înainte de data normală a menstruaţiei şi se încetează în momentul când se doreşte instalarea sângerării. Din păcate, Orgametrilul nu este o soluţie, pentru că poate deregla complet balanţa hormonală. Oricum, produsul se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Vitamina K reduce sângerarea din timpul menstruației

Unele persoane îţi vor recomanda vitamina K sau calciu pentru a-ţi opri menstruaţia, după ce s-a instalat deja. Calciul nu are acest efect, ne-a explicat farmacistul.

După spusele Alinei Bujor, vitamina K este destul de cerută în farmacie, de către femeile care vor să-şi oprească sângerarea lunară. Într-adevar această substanţă are efect antihemoragic, dar poate doar să reducă sângerarea, nu o opreşte de tot.

Chiar dacă este o vitamină, deci aparent e inofensivă, vitamina K nu se ia la întâmplare pentru că menstruaţia, deşi neplăcută, este un proces natural care trebuie să aibă loc dacă vrei să-ţi păstrezi sănătatea.

Leacuri băbești de amânare a ciclului menstrual

Printre metodele care se mai folosesc în încercarea de a amâna menstra se mai numără înfometarea, băile reci de şezut şi diferite ceaiuri de plante. Nu numai că nu dau rezultate şi pot fi neplăcute, însă există şi pericole, evidente de altfel.

În final, fiecare decide dacă suportă ”povara” pe durata vacanţei sau îşi întărzie menstruaţia, aşa cum fiecare decide ce metodă va folosi, însă bine ar fi să ne gândim şi la preţul pe care îl vom plăti, în viitor, pentru câteva zile lipsite de griji.  

Ultima modificare iulie 19, 2017 7:05 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale