Meniu vegetarian de Sărbători

.

Dacă eşti vegetariană sau din alt motiv nu poţi mânca produse din carne, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de Sărbători. Iată ce preparate vegetariene poţi pune pe masa de Crăciun.

Cârnaţi vegetarieni

–    1 cană fasole fiartă şi scursă de apă
–    1 cană supă clară de legume
–    1 lingura ulei
–    2 linguri sos de soia
–    2 căţei de usturoi pisaţi
–    1 cană faină de pâine (bogată în gluten)
–    1 linguriţă drojdie
–    1 linguriţă boia dulce sau iute, după gust
–    Mărar, pătrunjel uscat
–    Piper

Pasează fasolea şi amestec-o bine cu toate celelalte ingrediente. Împarte compoziţia în mai multe părţi egale şi înfăşoară fiecare parte într-o bucată de folie de aluminiu, dându-i forma unui cârnat. Aşază toate părţile în cuptor, în tavă. Sunt gata în aproximativ 40 de minute.

Maioneză vegetariană cu tofu

–    150 grame tofu
–    2 linguri ulei
–    2 linguri suc de lămâie proaspăt
–    1 linguriţă muştar
–    Sare
–    Piper
–    Ceapă verde sau usturoi (opţional)

Toate ingredientele se pun în blender şi se amestecă bine. Dacă maioneza iese prea groasă, se poate adăuga o lingură de apă.

Sarmale vegetariene

–    4 cepe mari
–    1 ţelină
–    Â½ kg orez
–    2 cartofi
–    150 grame ciuperci
–    3 ouă
–    Piper
–    Sare
–    Bulion

Se călesc legumele tăiate cubuleţe mici. Se adaugă apa şi se lasă pe foc până fierb bine. Separat, se fierbe orezul şi se bat ouăle. Se amestecă legumele şi orezul scurse bine de apă cu ouăle bătute, adăugând sare şi piper după gust. Se rulează sarmalele şi se aşază în oală, împreună cu bulionul şi apa şi se lasă pe foc până fierb.

Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale