Anul acesta, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat un proiect de cercetare privind consumul de ceai verde, care a venit în completarea studiului realizat în cadrul Institutului de Chimie-Fizică „Ilie Murgulescu” al Academiei Române în perioada februarie – martie 2013.
Ceaiul verde provenit din planta Camellia sinensis este considerat ca fiind una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume după apă. Studiile au arătat că un consum zilnic de 2-3 căni de ceai verde poate avea efecte benefice asupra sănătăţii inimii, prin menţinerea sănătăţii vaselor de sânge.
De-a lungul timpului, cercetările au indicat că prin consumul regulat de ceai verde se reduce riscul instalarii cancerului de colon, la vezica urinară, esofag, pancreas, rect şi stomac.
De asemenea, ceaiul verde protejează ficatul împotriva substanţelor toxice: alcool, substanţe chimice şi menţine imunitatea organismului, pentru că distruge radicalii liberi care favorizează procesul de îmbătrânire.
Ceaiul verde se integrează perfect stilului de viaţă sănătos şi poate fi consumat atât în varianta caldă, cât şi rece.
Băut fără lapte şi zahăr, ceaiul este un ajutor important în dietele destinate menţinerii sau scăderii în greutate.
Potrivit unui nou studiu care investighează efectul potenţial de hidratare al diferitelor băuturi asupra organismului în funcţie de valoarea tensiunii superficiale, coordonat de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, ceaiul, cald sau rece, are o contribuţie importantă la hidratarea corectă a organismului.
Vezi mai multe despre ceaiul verde pe avantaje.ro. CLICK AICI!
Ultima modificare martie 10, 2022 2:07 pm