Părul suferă cel mai mult iarna: vântul, gerul şi umezeala îl fac să îşi piardă stălucirea şi elasticitatea. Soluţia? Măştile hrănitoare cu ingrediente revitalizante te ajută să rezolvi rapid problemele ce apar acum.
În perioada rece, combinaţiile de ingrediente naturale, făcute acasă, sunt cele mai potrivite pentru a-ţi răsfăţa şi îngriji părul aşa cum trebuie.
1 Mască regenerantă pentru strălucire
Topeşte la baie de aburi o lingură de miere amestecată cu una de ulei de jojoba. Amestecă până se omogenizează, pune într-un bol de ceramică, adaugă puţin gel de aloe vera şi un gălbenuş şi amestecă din nou până se obţine o pastă.
Aplică mixtura pe părul umed, după şamponare, acoperă cu o cască de duş şi las-o o oră să acţioneze. La final, mai spală-te o dată pe cap, fără să mai aplici mască, ci doar puţin balsam, de la jumătatea firului în jos.
2 Mască nutritivă pentru păr foarte uscat
Când ai părul uscat, tern şi fără strălucire, avocado este ingredientul perfect care repară şi hrăneşte firul de păr. Alege un avocado bine copt, curăţă-l de coajă şi combină jumătate din el cu un gălbenuş. Mixează cele două ingrediente cu un blender până obţii o pastă, pe care să o aplici apoi pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri.
Ca să o distribui cât mai bine, foloseşte un pieptene cu dinţi rari. După 20 de minute, îndepărtează masca şi spală părul ca de obicei. Rezultate foarte bune obţii şi dacă vei combina avocado cu miere şi ulei de măsline. Purtarea unei căşti de duş, cât timp masca acţionează, sporeşte efectele ingredientelor.
3 Mască reparatoare pentru păr degradat
Uleiul de cocos e un balsam nutritiv excelent pentru părul uscat şi deteriorat. În plus, stimulează creşterea părului, îl face mai rezistent şi menţine hidratarea scalpului. Combină o lingură de ulei de cocos cu una de miere naturală şi încălzeşte puţin amestecul. Dacă ai părul lung sau deteriorat, poţi folosi cantităţi mai mari. Aplică din plin pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri. Prinde apoi părul într-un coc, pune pe cap o cască de duş şi stai aşa în jur de 45 de minute. După aceea, spală-te pe cap ca de obicei, dar nu folosi mască.
4 Mască-tratament pentru vârfuri despicate
Banana e ideală pentru părul subţire şi fragil. O poţi combina cu puţin ulei de migdale sau o poţi transforma într-un tratament natural care să ofere vitalitate şi forţă firului de păr. Pisează cu furculiţa o banană bine coaptă, adaugă două linguri de iaurt natural şi una de ulei de măsline. Dacă e nevoie, poţi mări cantităţile. Aplică pe părul umed şi întinde bine pe toată lungimea firelor. Lasă masca cel puţin 30 de minute să acţioneze, clăteşte cu apă călduţă şi apoi spală părul.
Reguli de bază în aplicarea măştilor
„Pentru rezultate bune, distribuie masca pe toată lungimea părului cât mai uniform, fie cu degetele, fie cu un pieptene şi respectă timpul indicat de aşteptare. Dacă ai părul des sau lung, împarte-l în secţiuni, pentru a fi sigură ca masca acţionează peste tot. Acoperirea părului cu o cască de duş sau cu un prosop sporeşte efectul ingredientelor folosite. După o mască naturală, părul trebuie bine clătit şi şamponat încă o dată. La final, nu se aplică din nou mască (vorbim acum de măştile din comerţ), ci doar balsam.”