Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că el nu consideră necesară prelungirea stării de alertă în România.
În contextul pandemiei de COVID-19 din România, Marcel Ciolacu consideră că nu mai este necesară prelungirea stării de alertă. „Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României”, a spus el, citat de Digi24. „Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluție în zona de energie, să avem o stare de urgență pe energie, dar stare de alertă pe pandemie părerea mea e că nu mai trebuie prelungită”.
Cu toate astea, politicianul a recunoscut că nu a discutat aces taspect cu ministrul Sănătății, Alexandru Ragila, și nici cu premierul Nicolae Ciucă. „Când eram în opoziție tot timpul am comentat că eram tot timpul defazați de restul Europei”, a zis Marcel Ciolacu. „Cred că trebuie să intrăm în aceeași logică ca restul Europei”.
Tot el a mai vorbit despre imunitatea populației din România: „Avem o imunitate, pentru că ne-am îmbolnăvit, pe care cred că o depășim pe restul Europei. La București cred că s-a depășit deja 85% și știți foarte bine că am fost unul dintre cei mai mari susținători ai vaccinării și cred că cu cel puțin o doză ar trebui să se vaccineze. Asta este realitatea, nu că este un succes imunizarea prin boală”.
Citește și: Alexandru Rafila: „Nu ne punem problema unui val șase în acest moment”. Ce se întâmplă cu restricțile
Citește și: Medicul Radu Țincu: numărul insuficient de persoane vaccinate anti-COVID-19 va întârzia relaxarea restricțiilor din România
Citește și: COVID-19 în România: Care va fi prima restricție ridicată
Citește și: Șeful Moderna crede că ne apropiem de finalul pandemiei: „Acesta este un scenariu rezonabil”
Totodată, Marcel Ciolacu a vorbit și despre măsurile propuse de social democrați în criza facturilor la energie, subliniind că ele vor fi discutate în ședința Coaliției. În cazul în care nu se găsec soluții în zona de energie, Ciolacu sugerează declararea stării de urgență în energie.
La rândul său, ministrul Sănătății a spus și el că ridicarea restricțiilor depinde de numărul de pacienți internați la ATI. „Vom putea vorbi despre ridicarea restricțiilor când vom avea o scădere accelerată a numărului de cazuri din ATI”, a zis el.
Restricțiile care vor fi ridicate ar putea fi măștile la exterior. „Eu cred că așa cum am mai spus o primă măsură va fi legată de renunțarea la măștilor în exterior, mai puțin în spațiile extrem de aglomerate”, a spus Rafila. „Alte măsuri trebuie să permită reîntoarcerea la o activitate economică normală și mai ales predictibilitatea organizării diferitelor tipuri de activități economice”.
Foto – 123rf.com
Ultima modificare februarie 22, 2022 2:24 pm