Mâncăruri sănătoase pentru micul dejun. Idei utile

.

Probabil ai auzit deja că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, că te ajută să slăbeşti şi îţi dă energie. Dar pentru a te bucura de beneficiile micului dejun trebuie să mănânci ceva sănătos. Iată câteva idei utile.

Idei de mâncăruri sănătoase pentru micul dejun

Un mic dejun sănătos îţi dă energie şi te ajută să consumi mai multe calorii pe parcursul zilei. Ca să te poţi bucura pe deplin de beneficiile micului dejun, acesta trebuie să conţină toţi nutrienţii de care are nevoie corpul tău. Iată câteva idei de mâncăruri sănătoase şi uşor de făcut pentru micul dejun.
– Omletă cu legume şi bacon, două felii de pâine integrală.
– Un iaurt cu cereale integrale, bucăţi de fructe şi migdale.
– Două ouă fierte şi două felii de pâine integrală unsă cu unt sau o cremă de brânză.
– Ciuperci la grătar cu două roşii mari şi două felii de pâine.
– O brânză Făgăras cu biscuiţi integrali şi ardei gras.
Sunt doar câteva idei de mic dejun sănătos, dar cu siguranţă poţi găsi şi altele. Important este ca această masă să conţină o sursă de carbohidraţi complecşi, o sursă de grăsimi săbătoase şi o sursă de proteine. Mâncăruri sănătoase pentru micul dejun sunt ouăle, brânza, legumele, fructele, cerealele integrale sau pâinea integrală, migdalele, nucile, alunele de pădure.

Ce mâncăruri nu sunt potrivite pentru micul dejun

Ca să-ţi începi ziua în forţă ar trebui să eviţi în primul rând acele mâncăruri pentru mic dejun care conţin carbohidraţi simpli – dulciuri, pâine albă, zahăr, etc. Acestea îţi pot da o stare de somnolenţă şi îţi măresc pofta de mâncare pe parcursul zilei.
De asemenea sunt de evitat alimentele foarte procesate, precum mezelurile sau produsele de patiserie. În loc să-ţi iei pateuri sau gogoşi în drum spre birou, e mai bine să-ţi cumperi o pungă mică de migdale, fistic sau alune de pădure.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton