o conopidă mare
50-60 g unt
o ceapă sau o legătură ceapă verde
3 ouă
o linguriţă făină
100 ml lapte
2 linguri smântână
4-5 linguri brânză rasă
200 g caşcaval ras
1 gogoşar
o lingură pesmet
sare, piper
1. Conopida se curăţă, se spală şi se desface în bucheţele mici. Se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Într-o tigaie încinsă cu unt se căleşte ceapa tocată. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ 5 minute.
2. Conopida se taie cubuleţe şi se amestecă cu ceapa călită. Se pune într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Se adaugă ouăle bătute cu brânza rasă, gogoşarul tăiat cubuleţe, smântâna, jumătate din caşcavalul ras, laptele în care s-a dizolvat făina, totul condimentat cu sare şi piper. Deasupra se presară restul de caşcaval ras.
3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.
Sursa foto: Shutterstock