►o conopidă de un kg
►4 ouă
►200 g pesmet
►100 g alune neprăjite măcinate
►sare
►100 g parmezan
►3-4 linguri făină
►piper alb măcinat
►cimbru uscat
►ulei pentru prăjit
►1-2 fire ceapă verde
1. Se spală conopida, se curăță și se opărește în apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scoate din apa clocotită și se lasă în sită să se răcorească. Conopida se desface buchețele și se condimentează cu sare și piper alb.
2. Se desfac ouăle și se bat spumă, se adaugă sare, puțin piper, cimbru uscat și parmezanul. Se amestecă bine să nu formeze cocoloașe și se lasă la rece câteva minute.
3. Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu pesmetul și cu alunele măcinate. Se iau bucățile de conopidă și se trec prin compoziția de pesmet, apoi se trec prin ouăle bătute și din nou prin pesmet.
4. Se pune uleiul în tigaie și se lasă să se încingă. Se iau bucățile de conopidă și se pun la prăjit. Se lasă să se pătrundă, să devină aurii și se scot cu spumiera într-un bol tapetat cu hârtie absorbantă.
Conopida pané se servește ornată cu frunze de ceapă verde.
Sursa foto: Shutterstock