Conopida este leguma sezonului rece, alături de rudele ei, gulia, varza şi broccoli. Iată de ce este conopida bună pentru sănătate, ce reţete culinare cu conopidă poţi să încerci şi ce beneficii aduce sănătăţii tale.
CONOPIDA : Ce conţine leguma lunii octombrie şi cum te ajută să fii sănătoasă
Conține vitaminele din complexul B, C, K și minerale, precum potasiu, calciu, mangan, zinc sau cupru. Stimulează imunitatea și sistemul nervos.
Conopida scade cantitatea de colesterol rău din sânge și contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular.
Consumul regulat de conopidă poate avea efecte benefice pentru hipertensivi.
S-a constatat că o porţie de conopidă pe zi ajută la detoxifierea organismului și previne cancerul.
Datorită conținutului ridicat în vitamina C, protejează corpul împotriva artritei reumatoide şi a altor boli inflamatorii, mai ales cele de toamnă.
Este săracă în calorii, dar duce rapid la saturație și este ideală pentru persoanele supraponderale care vor să slăbească, sau pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus, uşor, fără să se înfometeze.
Citeşte mai departe şi vezi ce reţete culinare cu conopidă recomandăm, pe paginile următoare!
Sursa foto: Shutterstock