Legătura dintre anul naşterii şi greutatea ta

.
Până acum, toţi ştiam că genele noastre determină tipul de conformaţie şi kilogramele cu care suntem predispuşi să ne luptăm. Studii mai recente arată că şi anul în care ne-am născut joacă un rol important. Vezi care este legătura dintre anul naşterii şi greutatea ta.

Studiile recente realizate de Academia Naţională de Ştiinţe a Statelor Unite arată că impactul unei gene numite FTO, care creşte riscul de obezitate, depinde de anul în care te-ai născut. Cu alte cuvinte, studiul arată că deşi gena este prezentă la generaţiile trecute, riscul lor de a deveni obezi este mult mai scăzut faţă de persoanele născute în ultimele decenii care prezintă aceeaşi genă a kilogramelor în plus.

Studiul a fost realizat pe un număr de peste 5.000 de persoane şi apoi pe urmaşii lor şi ai soţilor lor (în cazul celor divorţaţi).

Oamenii născuţi cu gena obezităţii până în anul 1942 aveau risc egal de a se îngrăşa excesiv cu cei care se născuseră fără gena respectivă.

Oamenii născuţi cu gena obezităţii după anul 1942 au devenit majoritatea obezi în timpul vieţii adulte.

Cercetătorii americani au luat în calcul faptul că slujbele din ziua de astăzi necesită mult mai puţin efort fizic decât cele dinaintea anilor 40, iar numărul de alimente pline de grăsimi rele, colesterol şi zahăr a crescut ameţitor faţă de acea perioadă.

Deşi nu ne putem schimba predispoziţiile genetice, putem să profităm de avantajele vieţii moderne care ne îngraşă, cum ar fi să urmăm cursuri de fitness online gratuit, să citim articolele care ne învaţă ce alimente sunt bune şi sănătoase şi care sunt felurile de mâncare de care trebuie să ne ferim.

Sursa foto femeie retro calendar: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton