Leacuri pentru infecțiile urinare

.

Infecțiile urinare sunt o problema pe care mulți o ignora. Totuși, netratate pot cauza boli grave ale rinichilor și infertilitate. Daca medicul nu recomanda altfel, acestea pot fi tratate fara antibiotice, cu ajutorul metodelor naturale.
Tinctura de propolis întareşte imunitatea şi poate fi de ajutor într- o gama variata de afecţiuni, inclusiv în infecţii urinare, anexite sau cistite. În caz de dureri ale abdomenului inferior şi urinari dese, ia timp de doua saptamâni o linguriţa de tinctura de propolis amestecata în puţina apa sau ceai seara. Femeile pot folosi ovule cu propolis, care se utilizeaza seara, dupa duş, timp de 10 zile. Daca se confi rma infecţia, ia o linguriţa de tinctura în puţina apa sau ceai de trei-patru ori pe zi, timp de doua saptamâni.
MĂCEŞELE, stimulent al imunitaţii
Maceşele conţin mai multa vitamina C decât citricele şi ajuta la combaterea infecţiilor. Cresc imunitatea organismului şi lupta împotriva radicalilor liberi. Au un efect bun în cazul diferitelor infecţii şi curaţa tractul urinar. Ceaiul de maceşe se prepara prin decoct din 50 g maceşe zdrobite la o jumatate de litru de apa. Se lasa la fiert timp de un sfert de ora. Dupa ce se ia de pe foc, se ţine vasul acoperit înca un sfert de ora, dupa care se strecoara. Se consuma neîndulcit, câte puţin de-a lungul zilei, trei cani pe zi. Pentru efecte de durata, se recomanda o cura de 20 de zile.
MĂTASEA DE PORUMB, efect diuretic
Matasea de porumb are efecte diuretice, ceea ce o recomanda ca tratament pentru problemele aparatului urinar. Se prepara o infuzie din 200 ml de apa clocotita și doua lingurițe de matase de porumb uscata. Se lasa ceaiul acoperit timp de 5-10 minute, dupa care strecoara. Se poate combina cu decoct de radacina de ghimbir. Se face ceaiul de matase de porumb cu apa în care au fi ert trei felii de radacina proaspata. Are un efect antiinfl amator și o aroma deosebita.

Ultima modificare aprilie 23, 2021 12:50 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale