Laura Rotileanu a încercat detoxul pentru a-și reseta stilul de viață

.
Laura Rotileanu, proprietara brandului de bijuterii Laura8, a încercat detoxul în Turcia și în Italia. Ea consideră ca aceste cure te ajută să capeți niște obiceiuri bune pentru sănătatea ta.

În urmă cu aproape opt ani, Laura Rotileanu a aflat de clinica de detoxifiere de la Merano, Italia, de la câteva dintre prietenele ei care fuseseră acolo. Nu a mai căutat alte clinici, pentru că avea încredere în ceea ce aflase de la ele, așa că a luat rapid decizia de a merge acolo. Nu voia să slăbească, pentru că nu era cazul, ci doar să încerce o resetare a propriului său organism spre un mod de viață foarte sănătos.

Detox în Italia, la Merano

Avea planificată vizita la Merano în primăvara lui 2010, împreună cu șase dintre prietenele ei, însă, din cauza erupției vulcanului Eyjafjallajökull din Islanda, multe curse aeriene au fost anulate, printre care și a lor. Așa că, dimineață, când au ajuns la aeroport și au constatat că le fusese anulată cursa, au decis să facă o miniședință pentru a vedea dacă renunță sau nu. „Două trăgeau către nu, patru către da. Am zis să mergem să luăm micul dejun și să stabilim ce vom face. În mod normal, înainte de a merge la detox trebuie să ții o cură, un pre-detox, dar noi am luat omletă, croissante… Concluzia a fost însă să mergem“, povestește Laura. Până la urmă, după multe încercări, au găsit bilete de tren. Au mers până la Viena cu trenul și apoi cu un microbuz până la Merano. Au făcut 28 de ore în total, dar a meritat aventura. Locul e superb, spune Laura. „La început, ți se prezintă complexul, procedurile pe care le poți face și programul pe care urmează să îl ai. De asemenea, primești informații despre detox“.

Detox în Turcia, la Bodrum

Laura nu s-a limitat la centrul de detoxifiere de la Merano. A încercat mai apoi, în 2010 și în 2011, și clinica LifeCo, din Bodrum, Turcia, așa că are acum o imagine foarte clară asupra celor două centre. La Merano, spune ea, atmosfera e mult mai plăcută, iar calitatea serviciilor mult mai bună. „La Bodrum, programul e un pic mai dur, acolo ai doar două variante de meniu: cel pe bază de sucuri, șase pe zi, sau cel combinat, cu patru sucuri și două salate –rucola, castraveți, măsline și puțină zeamă de lămâie. La Merano, ai însă trei mese pe zi. La micul dejun primești niște cubulețe mici, mici, mici de fructe, la prânz ai trei feluri de mâncare, dar nu cine știe ce, iar seara ai tot trei feluri de mâncare, supă, gustări și un fel principal. În general, mesele constau în preparate din legume, paste de orez și, din când în când, pește“, explică Laura. Băutura îți stă însă la dispoziție. Pe toate coridoarele pe unde treci sunt mese pe care găsești carafe cu apă plată, apă plată cu lămâie, apă plată cu oțet, ceaiuri – hepatic, diuretic. De asemenea, poți comanda băuturi nonalcoolice și ceaiuri de la barul hotelului. Nu ai voie alcool sau zahăr. Programul este dur, dar nu te obligă nimeni să nu mănânci, nu te controlează nimeni în cameră, spune Laura.

La detox, ai o stare permanentă de nervozitate

La un moment dat, la Bodrum, pentru că îi era foame, iar scopul ei nu era să slăbească, și-a luat împreună cu o prietenă o punguță cu migdale: „Am tras de ele o săptămână: când simțeam că nu mai putem, mâncam câteva“. Primele trei zile la Bodrum au fost foarte grele, recunoaște Laura. Dar e normal, având în vedere că organismul trebuie să se obișnuiască cu noul regim. „E dificil să treci de la trei mese pe zi la câteva sucuri… Ai o stare permanentă de nervozitate. Dacă ai suficientă energie, poți să faci sport (fitness, yoga de două ori pe zi) și tot felul de proceduri (masaje, împachetări…). Nu prea poți nici să dormi bine…“, explică Laura. Toate șase au trecut prin momentul lor de „Gata, îmi fac bagajele și plec“. Dar au rezistat, iar după trei zile lucrurile au început deja să se îmbunătățească.

Laura a venit cu multe lecții învățate după ambele experiențe și a reușit să-și atingă scopul propus. A redus sarea din dietă, bea mai multă apă și continuă să aibă un regim de viață echilibrat. „Asta îți aduce programul, pe lângă eliminarea toxinelor. Înțelegi că e important să fie un proces à la longue. Când te întorci de-acolo, te simți mult mai bine, dar e important să continui ca să vezi efectele pe termen lung“, spune ea.

Sursa foto – Alexandru Roșieanu

Citește și:

Ileana Badiu: „Merg la detox de șapte ani, mă simt bine, am analizele de sânge bune și greutatea constantă.” 

Andreea Marin despre detox: „Am slăbit, mi-am resetat corpul”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton