De fiecare dată când mergi la sală şi faci mişcare, te întrebi dacă alimentele consumate îţi ajută corpul să dea randament maxim. Ei bine, renumita antrenoare de Kangoo Jumps Kinga Sebestyen a venit cu câteva sfaturi despre ce să mânănci și să bei înainte și după sală.
Kinga Sebestyen atrage atenţia că ”este foarte important să nu sărim peste aceste etape. Organismul are nevoie de energie și de nutrienții necesari pentru a face față efortului, iar mușchii să fie hrăniți corespunzător”.
Dacă luați masa cu o două ore înainte de sală, este bine să consumați alimente care au jumătate de calorii din cele pe care intenționați să le ardeți la sală. Dacă ajungeți la sală dimineața sau nu ați apucat să luați prânzul sau cina, consumați alimente care se digeră rapid. După preferințe, sunt următoarele opțiuni: o banană, bogată în potasiu și carbohidrați, batoane proteice, sucuri de fructe, ananas, smoothie-uri, humus, nuci și migdale, iaurt și fructe de pădure, smochine, caise sau prune uscate, ori un pahar cu praf proteic și lapte, apă sau suc natural.
După antrenament, Kinga ne recomandă iaurt grecesc cu miere, pâine integral și semințe de dovleac sau fistic, piept de pui la grătar cu orez integral, ouă fierte ori sub formă de omletă, salată cu quinoa, somon la grătar humus, kiwi sau, din nou, banane. „Nu uitați că atât înainte, cât și în timpul antrenamentului sau după, să vă hidratați foarte bine. Beți cel puțin un litru de apă plată”, ne mai sfătuieşte Kinga Sebestyen.
Celebra antrenoare, preferata vedetelor, s-a implicat încă din 2010 în campania umanitară ”Kangoo Jumps pentru Viață” pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer și leucemie aflați în grija Asociației M.A.M.E. Anul acesta, în data de 15 martie, va conduce clase de Kangoo Jumps la Centrul Sportiv Apollo din București, pentru toți cei care, printr-o taxă de participare de 50 de lei, vor să facă sport și să contribuie la sprijinirea copiilor ce se luptă cu aceste boli.