Învaţă să prăjeşti corect cartofii! De ce ies mai buni în untură decât în ulei

.

Mama ta punea unt în orice mâncare. Mama ei nu concepea să folosească la prăjit altceva decât untură de porc ori seu. Tu optezi pentru uleiurile vegetale (doar trăieşti în era campaniilor de informare care recomandă o alimentaţie dietetică).

Sunt mai gustoşi şi mai sănătoşi cartofii făcuţi de tine decât cei ai mamei şi ai bunicii? Nu neapărat, răspunde prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Fiindcă nu toate uleiurile sunt bune la prăjit.
“Atenţie mare la grăsimile cu care găteşti!”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Untul, untura, uleiurile vegetale au, fiecare în parte, o anumită rezistenţă la prepararea termică (nu îşi pierd calităţile nutritive la temperaturi înalte). Iar această caracteristică le recomandă pe unele pentru gătit, iar pe altele, doar pentru salate.
Foloseşte grăsimi rezistente la gătit

Uleiul de palmier şi uleiul de măsline (cel normal, nu cel extravirgin) sunt grăsimi rezistente la prăjire, deci vei obţine cartofi, fripturi, legume frumos rumenite, cu gust apetisant şi uşor de digerat.
Vezi continuarea pe libertatea.ro. CLICK AICI!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton