Interviu Exclusiv: Dr. Mihaela Leventer ne învaţă să ne îngrijim tenul iarna

.

Managerul clinicii Dermastyle ne-a povestit cum a ajuns să profeseze ca medic dermatolog şi care au fost motivele pentru care a ales această specializare. În plus, doamna doctor ne-a dat şi câteva sfaturi de îngrijire a tenului pentru sezonul rece.
1. Cum ați resimțit îmbinarea responsabilităților de medic cu cele de manager? V-a fost greu să intraţi în lumea afacerilor după ce ani de zile v-ați intersectat doar cu pacienți?
La nivel managerial, am mizat foarte mult pe o dezvoltare pas cu pas, raportată la nevoile pieței. Am început cu un cabinet mic, iar schimbarea sediilor și mărirea echipei de medici s-a realizat în mod treptat, odată cu creșterea bazei de clienți și a veniturilor.
În primul rând, am fost medic, apoi mentor pentru colegii mai tineri, și apoi manager. În acest moment, am delegat mare parte din responsabilitățile de manager, pentru a mă putea dedica 100% zonei de sănătate. Dermatologia este unul dintre domeniile medicinii cu cel mai alert ritm de dezvoltare și, atât ca medic, cât și ca manager, trebuie să îţi dedici mult timp pregătirii constante pentru a rămâne lider în inovație.
Citeste despre prăjitura anti-rid cu grepfrut şi mac. Vezi reţeta care te întinereşte
Succesul, atât în management, cât și în medicină, are totuși la bază aceleași principii – atenția pentru calitatea serviciilor, comunicarea eficientă cu pacienții și partenerii și mai ales pasiunea pentru lucrurile bine făcute, fără compromisuri. De zeci de ani îmi petrec aproape fiecare zi la clinică, cu pacienţii, iar când job-ul devine a doua casă, nu din obligație, ci din plăcere, succesul vine de la sine, odată cu efortul depus.

2.Când şi cum v-a venit ideea de a deschide o clinică specializată pe dermatologie?
În 1996, am decis să deschis primul cabinet privat de dermatologie din România, nu din considerente financiare, ci pentru că îmi doream să ofer o alternativă la sistemul public. Toți anii petrecuți în spitalele de stat m-au făcut să îi admir pe medicii care reușesc să lucreze în condiții dificile, de multe ori în lipsa instrumentelor necesare, însă în același timp m-au făcut să îmi doresc să ofer pacienților posibilitatea de a avea acces la cele mai noi tratamente și tehnologii.
Primii ani au fost extrem de dificili, mai ales că piața era la început și am investit mult în educarea publicului în ceea ce înseamnă prevenția, vizitele periodice la medicul dermatolog și informarea privind alternativele moderne, non-invazive de tratament.

3.Care a fost prima operaţie la care ați participat ca medic începător?
În perioada de stagiatură, am fost nelipsită din sala de operații a spitalului din Oradea. Am ajutat ca mâna a doua la multe intervenții. Îmi aduc aminte de prima operație de apendicită, dar și de prima naștere asistată.
4.Ce v-a făcut să alegeți dermatologia?
Am optat pentru dermatologie pentru că am înțeles că îmbină partea medicală cu cea chirurgicală și cea estetică. Pasiunea pentru această meserie a venit odată cu aprofundarea cunoștințelor practice.
Ca medic dermatolog ai posibilități de dezvoltare profesionale nelimitate – poți fi un bun clinician, dar poți face chirurgie dermatologică, tratamente oncologice, poți să acoperi partea estetică sau antiaging și poți face cercetare.
Nu trebuie să uităm că pielea este cel mai mare organ al corpului și trebuie să avem grijă de ea în mod constant, nu numai atunci când apar probleme. Afecțiunile de piele cu care se confruntă atât copii cât și adulții sunt extrem de variate, la fel și tratamentele, de aceea este un domeniu în care ai, zi de zi, parte de noi provocări.
Citeste mai departe si afla care sunt sfaturile dr Mihaela Leventer pentru un ten frumos in sezonul rece, pe pagina urmatoare!

Page: 1 2

    
Vedete din Romania Vedete internationale