Întareşte-ţi sistemul imunitar în sezonul rece!

.

Suntem ameninţaţi de o noua epidemie de gripa. Pe de alta parte, tot auzi de efectele negative pe care le pot avea vaccinurile. Ce sa faci atunci? Scaparea ar putea veni din sertarul cu leacuri al bunicii. Iată cele mai bune remedii pentru sistemul imunitar!
Imunitatea organismului scade odata cu temperatura de afara, dar plantele care conţin vitamina C te vor ajuta sa rezişti celor mai vitrege condiţii. Nu ocoli nici produsele stupului, care au reale calitaţi în prevenţia bolilor sezonului rece.

Echinaceea, „vaccin” natural pentru imunitate

Echinacea este considerata un adevarat vaccin natural care întareste imunitatea împotriva virusurilor. Se poate folosi sub forma de ceai, comprimate, pulbere sau ca tinctura. Protejeaza organismul împotriva majoritaţii bolilor infecţioase şi este recomandata persoanelor cu boli cronice şi celor care au frecvent ganglionii sau amigdalele inflamate, sufera de raguşeala şi de rinita.

Cătina, vitamina C pentru imunitate

Fructele de catina conţin o concentraţie foarte mare de vitamina C. Fructele proaspete pot fi conservate în miere. Amestecul se ţine la frigider şi se ia, dimineaţa şi la prânz, câte o lingura. Mai poţi folosi tinctura sau ulei extrase din aceasta planta. Este indicata o cura de trei saptamâni cu tinctura de catina, dupa care se fac doua saptamâni de pauza. Apoi, se poate relua. Siropul de catina este si el foarte efi cient în prevenirea gripei. Poate fi baut diluat cu apa, dupa gust, de doua ori pe zi, dimineaţa si la prânz. Seara, este contraindicat pentru ca poate provoca insomnii.

Produsele stupului intăresc imunitatea

Laptişorul de matca crud are un efect deosebit în creşterea imunitaţii la copii şi adulţi, fiind recomandate doua cure pe an. Se administreaza câte un gram de laptişor de matca crud, împreuna cu câte o lingura de polen de doua ori pe zi (dimineaţa şi seara) timp de 25 de zile, dupa care se face o saptamâna pauza şi se repeta cura timp de alte 25 de zile. Propolisul are efecte terapeutice surprinzatoare. Este antimicrobian, antibiotic, antifungic, antiinflamator, analgezic, antioxidant şi antitumoral. Este recomandat frecvent copiilor cu afecţiuni respiratorii, dar este foarte util şi în cazul adulţilor. În caz de gripa sau guturai, îl poţi folosi ca atare, sub forma de tinctura sau sub forma de produse standardizate, împreuna cu extracte din scoarţa de salcie, fructe de soc etc.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton