Ingredientul pe care trebuie să îl introduci în dietă. Mihaela Bilic: „Are efect de detoxifiere a ficatului, stimulează metabolismul și accelerează circulația”

.

Mihaela Bilic recomandă introducerea unui aliment japonez în dieta fiecărei persoane. Medicul nutriționist susține că acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate și ajută organismul și dacă este consumat în cantități mici.

Mihaela Bilic, despre beneficiile unui condiment din bucătăria japoneză

Mihaela Bilic recomandă introducerea în dietă a unui ingredient japonez folosit de cele mai multe ori la prepararea sushi-ului. Este vorba despre wasabi care, potrivit medicului nutriționist, are o mulțime de beneficii.

„Toată lumea este de acord, mâncarea japoneză e sănătoasă. Dar ce înseamnă mâncare japoneză? Primul preparat care ne vine în minte este Sushi. Ingredientele sunt foarte simple – orez fiert modelat sub forma unor grămăjoare mici, peste care se pune o bucățică de pește crud (somon, ton, doradă), creveți sau alte fructe de mare. Tot produse tradițional japoneze sunt rulourile de orez numite Maki sau Sashimi, adică feliuțele subțiri de pește crud- de data asta fără nicio urmă de carbohidrați”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Conform medicului nutriționist, wasabi împiedică multiplicarea bacteriilor, astfel că este folosit, alături de sosul de soia, pentru siguranța alimentară.

„Ce învățăm de la japonezi? Că e sănătos să mănânci peștele nepreparat termic. Pentru siguranța alimentară se folosește sos de soia, ridiche murată și wasabi (pastă de hrean japonez) care împiedică multiplicarea bacteriană, dar au și rolul de a “marina” proteinele din pește datorită sării și acidității. Orezul are în primul rând rol hrănitor – conține amidon cu absorția lentă, deci satură și ține de foame. Apoi, pentru că este consumat rece, are și rol prebiotic. Un alt avantaj este că orezul nu are gluten iar grăsimea este aproape inexistentă în orice preparat tip Sushi”, a precizat ea.

Câte calorii are un platou de sushi

Deși este un preparat dietatic, Mihaela Bilic spune că acesta are și foarte multe calorii, însă pasta de wasabi accelerează metabolismul.

„Atenție, Sushi este dietetic, dar asta nu înseamnă că nu are calorii! Platoul format din Sushi și Maki are 440 g și 600 calorii, în schimb platoul cu Sashimi de somon are 150 g și 260 calorii. Diferența dintre ele o face, bineînțeles, orezul. Chiar și așa, Sushi este un fel de mâncare simplu și sigur pentru siluetă- nu are grăsimi ascunse, nu este gătit/prăjit, nu conține sos de amidon și glutamat cum au toate mâncărurile chinezești, iar pasta de wasabi accelerează circulația și metabolismul”, a explicat medicul nutriționist.

Citește și: Ce să nu mănânci seara înainte de culcare pentru un somn odihnitor. Sfatul experților pentru zilele călduroase de vară

Citește și: Mihaela Bilic, patru rețete dietetice de vară. Cum se prepară piperchi, vinete cu tahini sau lapte de pasăre

Citește și: 10 gustări care te ajută să slăbești. Sunt bogate în proteine și slabe în carbohidrați

Citește și: Trucuri ca să mănânci mai puţin şi să nu îţi fie foame. Sfaturi de la specialişti

Beneficiile wasabi

Wasabi are o mulțime de beneficii, susține dr Bilic, care recomandă introducerea lui în dieta fiecărei persoane.

„Wasabi sau hreanul japonez este o rădăcinoasă care are multiple virtuți medicinale. Deși este un condiment, nu un aliment, efectele lui benefice se manifestă chiar dacă e consumat în doze mici:

  • efect antimicrobian (distruge bacteriile patogene), motiv pentru care se asociază obligatoriu cu peștele crud folosit la sushi
  • efect anti-inflamator la nivel articular și intestinal; în plus desfundă sinusurile și căile respiratorii blocate de gripă și răceală
  • antiseptic natural, combate bacterii precum E. Coli, stafilococ și chiar Helicobacter pylori; inhibă multiplicarea Streptococului mutans și scade riscul de carii dentare.”

Confrom Mihaelei Bilic, „wasabi e un stimulant digestiv, are efect de detoxifiere a ficatului, stimulează metabolismul și accelerează circulația- nu m-aș mira să fie “de vină” pentru longevitatea și sănătatea japonezilor!”.

Astfel, medicul nutriționist recomandă consumul de wasabi simplu sau diluat în sos de soia, alături de carne, pește, legume sau orez.

Sursă foto: Facebook, Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton