Ingredientul care îți modifică starea de bine. Consumul lui poate duce la anxietate și depresie

.

Un ingredient surprinzător care se regăsește într-o mulțime de alimente poate contribui la depresie și anxietate. Un expert în sănătatea mintală a dezvăluit care este acesta și cum studiile au demonstrat cât de dăunător poate fi pentru bunăstarea unei persoane.

Ingredientul care poate conduce la anxietate și depresie

Nimic nu este mai bun într-o zi călduroasă de vară ca o înghețată. Însă se pare că aceasta nu doar că nu îți va da o stare de bine ci chiar te va conduce la depresie și anxietate. Nu înghețata este de vină, ci un ingredient din componența sa.

Un expert a avertizat că un ingredient care se găsește în înghețată, băuturi dietetice și chiar și în pasta de dinți poate fi legat de anxietate și starea de psirit scăzută. În mod surprinzător, această componentă este de fapt un îndulcitor artificial, de multe ori cu calorii mai mici sau fără calorii.

Sarah Jeffries, un expert în sănătatea mintală a explicat: „Aditivii folosiți în mâncare pentru a da savoare, culoare și perioada de valabilitate ar putea contribui în tăcere la creșterea tulburărilor de sănătate mintală.

„Schimbările frecvente și aleatorii ale dispoziției, cum ar fi să fii super energic într-un minut și apoi demoralizat și deprimat în următorul, ar putea însemna că ceva din dieta ta îți afectează sănătatea mintală. Dacă te simți anxios, neliniștit sau incapabil să te relaxezi ar putea, de asemenea, să însemne că anumiți aditivi alimentari se joacă cu chimia creierului tău”, a precizat ea.

Citește și: Obiceiuri care te ajută să scapi de stres

Citește și: În ce a constat dieta lui Hugh Jackman pentru rolul Wolverine. A fost nevoit să consume 6000 de calorii pe zi

Afirmațiile expertei în sănătate mintală vine după ce un studiu îngrijorător a găsit o corelație între depresie și aditivi la peste 18.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 35 și 69 de ani.

Acest lucru s-a referit în special la îndulcitorii nenutritivi utilizați în cafea și băuturile dietetice disponibile în Canada, unde depresia afectează una din opt persoane.

Aspartantul, îndulcitorul care poate modifica comportamentul

În 2022, cercetătorii au descoperit că aspartanul, unul dintre cei mai folosiți îndulcitori artificiali mărea nivelul de anxietate și modifica comportamentul șoarecilor. Acest aditiv este regăsit în unele tipuri de înghețată, pastă de dinți, produse farmaceutice și peste 5.000 de produse alimentare din întreaga lume.

Sarah se află printre experții care se tem că acest impact care provoacă anxietate nu se limitează doar la șoareci, ci se extinde și la oameni.

Citește și: Mihaela Bilic, despre alimentul care face minuni pentru siluetă: „Elimină inflamația din organism și intensifica arderile”

Citește și: De ce este periculos să mâncăm castraveții cu tot cu coajă. Avertismentul oamenilor de știință. „Nu e suficient să îi spălăm!”

Ea are îngrijorări cu privire și la în legătură cu emulgatorii aromatizanți, care s-au dovedit a avea un impact similar pentru sănătatea mintală în diferite proiecte academice.

„Dacă ai probleme de concentrare, probleme de memorie sau creierul tău este „în ceață” ar putea fi un semn că dieta ta îți afectează claritatea mentală. Durerile de cap, problemele digestive și starea de greață generală poate fi în strânsă legătură cu aditivii alimentari care îți afectează sănătatea”, a explicat Sarah Jeffries, citată de The Mirror.

Experta recomandă consumul de fructe, legume și probiotice pentru a diminua riscurile.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton