Mătreața este o problemă cu care se confruntă mulți oameni. Tu știi ce ingrediente din produsele pe care le folosești trebuie să le eviți dacă te confrunți cu mătreața?
Persoanele care suferă de mătreața cronică știu cât de dificil este să găsească o soluție pe termen lung. De la șampoane prescrise de dermatolog și până la soluții de păr făcute acasă, există nenumărate răspunsuri la întrebarea „cum scap de mătreață?”. Dacă suferi de această problemă, este bine să eviți anumite ingrediente de altfel comune din produsele de îngrijire a părului.
Parabenii
Parabenii irită scalpul, după cum subliniază Mane Addicts. Ei sunt folosiți drept conservanți în șampoane și balsamuri de păr, însă au neajunsul de a avea potențial iritant pentru pielea capului. Dacă mătreața este o problemă pentru tine, un scalp sensibilizat este ultimul lucru de care ai nevoie.
Sulfați
Sulfații sunt niște compuși foarte des întâlniți în șampoane, care au rolul de a crea multă spumă. Însă sulfații curăță firul de păr de uleiurile sale naturale și necesare, lăsându-ți scalpul susceptibil la uscăciune puternică și depuneri de bacterii sau ciuperci cauzatoare de mătreață.
Siliconul este un ingredient comun în șampoane, balsamuri de păr și produse de styling. Pe cât de util este el pentru a oferi un aspect fin și strălucitor părului, pe atât are capacitatea de a încărca porii și de a duce la un scalp iritat și depuneri de mătreață.
Clorura de sodiu
Clorura de sodiu (adică sarea) este folosită ca agent de îngroșare în multe produse de păr. Problema este că sarea deshidratează scalpul și părul, ceea ce duce la un mediu prielnic pentru dezvoltarea mătreții.
Această substanță chimică se întâlnește adeseori în tratamentele cu keratină pentru păr, dar nu numai, cu scopul de conservare. Formaldehida nu este doar un carcinogen cunoscut, ci provoacă și alergșii și iritații ale pielii capului, care vor înrăutăți mătreața.