Pe cât posibil, multe reţete dulci pot fi preparate cu suc de fructe în loc de sirop de zahăr, iar gustul este mai bun, aroma mai intensă şi mai este şi plin de vitamine.
Bineînţeles că nu poţi îndulci un ceai sau o cafea cu suc de portocale, dar le poţi înlocui din când în când, iar unele prăjituri chiar pot fi adaptate pentru a înlocui făina şi zahărul cu piure de fructe sau suc natural.
Stevia
Stevia este un produs nou şi încă relativ controversat. Provine dintr-o plantă din America de Sud, ceea ce înseamnă că este 100% naturală, dar, pe de altă parte, este de 100 de ori mai ducle decât zahărul şi seamănă cu acesta în sensul în care conţine „calorii goale”, fără valoare nutritivă.
Spre deosebire de aspartam, sucraloză şi alţi îndulcitori chimici, stevia este o alternativă mai sănătoasă, dar gustul puternic nu este pe placul tuturor.
Sursa foto cană zahăr: Shutterstock