După sărbătorile de iarnă, în care probabil au exagerat cu alcoolul, oameni din întreaga lume aleg să se abțină de la băuturile spirtoase pe toată durata lunii ianuarie, obicei cunoscut și sub denumirea de „Dry January”. Dar ce se întâmplă când prelungești această abstinență timp de doi ani?
Citește și – Cum a slăbit Jamie Oliver 12 kilograme fără dietă
Un designer din New York a încercat pe propria-i piele această experiență, iar rezultatele sunt uimitoare.
Tobias Van Schneider, un designer și blogger din New York, a renunțat în urmă cu doi ani la consumul de alcool și cafea și spune că primul lucru care a dispărut în viaţa lui a fost bârfa:
„Primul lucru pe care l-am observat este că noua mea dietă m-a făcut să fiu mai puţin interactiv social. Când un grup de prieteni mă roagă să merg cu ei la o băutură, refuz pentru că nu vreau să am de-a face cu bârfa fiind treaz”.
De asemenea, bugetul său a avut mai puțin de suferit: „Să zicem că beam două, trei cocktailuri o dată la două zile și câteva sticle de vin pe lună. Cheltuiam lejer 1.000 de dolari”.
În plus, faptul că seara după serviciu nu mai merge în pub-uri și se duce direct acasă i-a îmbunătățit și calitatea somnului: „Dorm mai bine, mă trezesc mai energic”.
Pentru că Schneider a asociat întotdeauna cafeaua cu stresul de la locul de muncă, atunci când a renunțat definitiv la această licoare a observat îmbunătățiri substanțiale. Se simte mai relaxat și chiar i s-a reglat tranzitul intenstinal.
„Per total sunt foarte fericit cu decizia pe care am luat-o și nu am niciun gând să beau din nou alcool. Nu îți spun să faci și tu același lucru, dacă ești fericit așa cum ești nu trebuie să schimbi nimic. Eu mi-am schimbat obiceiurile din curiozitate și mi-a plăcut rezultatul.
P.S Înainte să mă întrebi, nu fumez țigări, nici cannabis, nu iau droguri. Am Internet, care dă o dependență destul de mare”, a conchis Tobias Van Schneider.
Citește și – Ce se întâmplă dacă nu mai bei cafea timp de 7 zile
Foto – 123rf