Cum se explică imunitatea crescută a anumitor populații în fața coronavirusului

.

O parte din populația Japoniei și din alte țări din Asia Orientală pare să dispună de o imunitate crescută în fața noului coronavirus, după cum arată un studiu al Universității din Tokyo.

Rezultatele studiului ar putea explica de ce în Japonia și în alte țări din sud-estul Asiei mortalitatea este mai redusă, după cum a explicat profesorul Tatsuhiko Kodama, de la Centrul de Studii pentru Ştiinţe Avansate şi Tehnologie din cadrul Universităţii din Tokyo.

Kodama a explicat în cadrul unei teleconferințe de presă că analizele de anticorpi ale o sută de japonezi „indică faptul că imunitatea împotriva SARS-CoV-2 există în cazul multor persoane care nu au fost expuse acestui patogen, dar au fost expuse anterior proteinei altui coronavirus din aceeaşi familie”, potrivit Digi24.

Citește și: Europa, pe punctul de a fi lovită de al doilea val de COVID-19. Avertismentul oficialilor UE

Rezultatele studiului sunt confirmate și de rezultatele unui alt studiu realizat de cercetătorii americani asupra mai multor locuitori din orașul San Diego, din statul american California, care nu au fost expuși noului coronavirus, aceștia având un soi de memorie imună în fața SARS-CoV-2.

În San Diego trăiesc mulți oameni de origine asiatică. Tot aici au fost mai multe epidemii virale în ultimii ani, care ar fi putut fi cauzate de tulpini înrudite cu noul coronavirus (printre care și epidemiile SARS din 2003 și MERS din 2012), după cum a explicat Kodama.

Cercetătorii din spatele celui mai recent studiu cred că expunerea anterioară la alte tipuri de coronavirus ar putea aduce „o mare diferenţă în răspunsul imun şi rata mortalităţii” în ceea ce privește țările asiatice și restul lumii în contextul pandemiei de COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock.com

Ultima modificare mai 21, 2020 5:42 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale