Grăsimile sunt asociate, în ultima vreme, cu ceva negativ în alimentaţie. Dar nu toate grăsimile consumate sunt rele. Află de ce e bine să mănânci gras şi care sunt grăsimile bune, pe care trebuie să le incluzi în alimentaţia ta zilnică.Grăsimile bune sunt grăsimile nesaturateGrăsimile bune cresc nivelul colesterolului bun, reduc colesterolul rău şi asigură o bună funcţionare a organismului tău.Potrivit ultimelor studii în domeniu, consumul de grăsimi bune ajută la reducerea şi prevenirii acumulării stratului adipos în jurul burţii. Adică dacă mănânci gras, poţi să scapi de burtă.Grasimile bune se găsesc în ulei de măsline, migdale, caju, susan, sau avocado.Grăsimile polinesaturate sunt bogate în omega 3Creierul tău are nevoie de grăsimi polinesaturate, Cuma r fi acizii graşi omega 3 sau omega 6, care te ajută să-ţi întăreşti sistemul imunitar şi, respectiv, îţi asigură o piele frumoasă şi ochi sănătoşi.Grăsimile bune polinesaturate se găsesc în somon, macrou, hering, nuci sau tofu, ulei de porumb, peşte de cultură şi pui crescuţi cu hrană naturală, fără suplimente chimice nocive.Citeşte mai departe şi vezi de ce sunt bune grăsimile şi de care grăsimi trebuie să te fereşti, pe pagina următoare!Grăsimile rele sunt grăsimi saturateGrăsimile rele, sau grăsimile saturate sunt cele care îţi cresc nivelul colesterolului rău, crescând riscul de boli cardiovasculare. Deşi nu trebuie neapărat eliminate din alimentaţie, grăsimile rele trebuie evitate, sau consumate în cantităţi mai mici decât grăsimile bune, pentru a nu avea probleme de sănătate.Grăsimi saturate găseşti în carne, lactate grase (unt, smântână), uleiuri vegetale dense (ulei de cocos, ulei de palmier).Îţi păstrezi organismul sănătos şi plin de energie dacă reduci consumul zilnic de grăsimi saturate la 10% din caloriile consumate.Cele mai rele grăsimi sunt grăsimile transGrăsimile trans sunt grăsimi nesaturate procesate astfel încât să aibă o viaţă mai lungă la raft, respectiv să se strice mai greu.Grăsimile trans îţi reduc colesterolul bun, cresc colesterolul rău, cresc riscul de infecţii în organism şi riscul de boli cardiovasculare.Grăsimi trans sunt cele din margarină, gogoşi, cartofi prăjiţi din comerţ (inclusiv cei congelaţi), prăjituri, biscuiţi cu sau fără cremă din comerţ, torturi cu cremă şi chipsuri.Sursa foto: Shutterstock