Importanţa grăsimilor. De ce e bine să mănânci gras

.

Grăsimile rele sunt grăsimi saturate

Grăsimile rele, sau grăsimile saturate sunt cele care îţi cresc nivelul colesterolului rău, crescând riscul de boli cardiovasculare. Deşi nu trebuie neapărat eliminate din alimentaţie, grăsimile rele trebuie evitate, sau consumate în cantităţi mai mici decât grăsimile bune, pentru a nu avea probleme de sănătate.
Grăsimi saturate găseşti în carne, lactate grase (unt, smântână), uleiuri vegetale dense (ulei de cocos, ulei de palmier).
Îţi păstrezi organismul sănătos şi plin de energie dacă reduci consumul zilnic de grăsimi saturate la 10% din caloriile consumate.

Cele mai rele grăsimi sunt grăsimile trans

Grăsimile trans sunt grăsimi nesaturate procesate astfel încât să aibă o viaţă mai lungă la raft, respectiv să se strice mai greu.
Grăsimile trans îţi reduc colesterolul bun, cresc colesterolul rău, cresc riscul de infecţii în organism şi riscul de boli cardiovasculare.
Grăsimi trans sunt cele din margarină, gogoşi, cartofi prăjiţi din comerţ (inclusiv cei congelaţi), prăjituri, biscuiţi cu sau fără cremă din comerţ, torturi cu cremă şi chipsuri.
Sursa foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton