Pentru burgeri: ►400 g tofu ► 2 linguriţe margarină ► 1 linguriţă de supă de legume granulată ► ½ linguriţă chimen ► nucşoară (1 vârf de cuţit) ► ¼ lingură mărar tocat ► 1 morcov ► 2 cepe mici ► 1 lingură amestec de condimente proaspete (pătrunjel, mărar, arpagic, salvie) ► 4 linguri de grâu măcinat ► 1 linguriţă sare ► 2 linguri de ulei
Amestec de legume:
► 1 kg mix de legume (conopidă, mazăre, morcovi) ► 4 linguri margarină► 100 ml supă de legume
► 1 lingură amestec de condimente
► sare, piper
►Pentru burgeri se fărâmiţează brânza tofu. Se încălzeşte margarins au uleiuld e măsline într-o tigaie. Tofu şi supa de legume granulată se amestecă şi se ţin la foc iute, cca 2 minute, să se călească. Se adaugă chimenul, nucşoara şi mărarul şi se amestecă bine. Se dă deoparte.
► Morcovul şi ceapa se toacă mărunt cu mixerul
► Tofu, condimentele, grâul măcinat, morcovii şi ceapa se amestecă. Se pune sare.
► Se încălzeşte uleiul. Cu mâna umedă se formează 8 chifteluţe plate care se pun în uleiul încins şi se prăjesc pe ambele părţi, cca 5-10 minute.
► Amestecul de legume se pune într-o cratiţă şi se toarnă supa. Se acoperă şi se lasă la foc mediu, cca 5-10 minute. Se lasă să scadă, se pune sare, piper şi condimente.
► Se pune pe farfurii şi se serveşte cu burgerii.
Sursa foto: Shutterstock