PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 45 MINUTE – COACERE: 25 MINUTE
► 8 gulii ► 200 g morcovi ► 1 lingură de zahăr
► 200 g mazăre congelată
► 1 legătură hasmaţuchi
► 1/2 legătură arpagic
► sare, piper
► 150 ml supă legume
►Se curăţă guliile şi se înlătură partea tare din vârf, care se păstrează. Se pun guliile într-o oală, se acoperă cu apă sărată şi se fierb timp de 15 minute. Se scurg de apă, se taie complet coaja tare, care se pune deoparte şi se păstrează partea cărnoasă.
► Se spală morcovii şi se taie bucăţele, alături de vârfurile guliilor. Se înăbuşă timp de 5 minute, în apă sărată cu zahăr.
► Se amestecă compoziţia de morcovi fierţi cu mazărea şi ierburile aromate. Se asezonează cu sare şi piper. Se umplu guliile cu acest amestec şi se pun pe o tavă.
► Se amestecă coaja rasă de gulie, fiartă anterior, cu supa. Se toarnă în tavă. Se pune la cuptor, cu capac, şi se coace 20 de minute, apoi se îndepărtează capacul şi se mai coace 10 minute.
Sursa foto: Shutterstock