Te uiţi în oglindă şi nu mai eşti mulţumită de imaginea ta, mai ales de când ţi-a apărut o inestetică bărbie dublă?
Este momentul să ştii cum poţi să o îndepărtezi, punând în aplicare următoarele remedii!
Apariţia guşei poate avea atât cauze medicale (mărirea tiroidei), cât şi cauze genetice (depunerea de grăsime în această regiune a gâtului ca urmare a predispoziţiei spre îngrăşare a organismului). Indiferent de natura acesteia, majoritatea persoanelor îşi doresc să scape de ea. Pentru a avea un gât frumos şi fără guşă, urmează şi tu sfaturile noastre.
1. Infuziile din plante medicinale
Iarbă-neagră
Pune 20 g frunze de iarbă neagră (are flori maro-roşcate fără strălucire şi frunze verde-închis, lunguieţe, cu vârf ascuţit; se găseşte şi la Plafar) în 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. După ce s-a răcit, fă gargară cu acest ceai de două ori pe zi, timp de 30 de zile.
Drăgaică
Fă gargară în fiecare dimineaţă şi seară cu infuzie de drăgaică (se găseşte la Plafar). Pune o linguriţă de drăgaică în 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Gargara se face când ceaiul este încă uşor călduţ. Tratamentul durează 30 de zile, cu o pauză de două săptămâni.
Măceş
Ceaiul de macese este şi el foarte bun împotriva guşei. Prepară-ţi în fiecare seară 250 ml infuzie din măceşe. Pune 20 g de măceşe în apa clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Bea ceaiul cu înghiţituri mici, atunci când s-a mai răcit puţin.
2. Un regim alimentar corespunzător
Pentru a evita apariţia guşei sau pentru a o îndepărta ai nevoie de o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Meniul tău trebuie să fie bogat în fibre, vitamine şi minerale şi sărac în grăsimi. Nu ocoli fructele şi legumele proaspete. Iodul nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie. Îl poţi asimila din produse precum ceapa, alunele şi toate alimentele de provenienţă marină (poate fi suficient şi consumul zilnic de sare iodată).
3. Exerciţiile fizice pentru gât
De mare ajutor în combaterea guşei sunt şi exerciţiile fizice specifice pentru această zonă a gâtului. Stai culcată pe un fotoliu şi ridică-ţi bărbia de la piept cât poţi de sus, fixând privirea în tavan. Rămâi în aceast poziţie 10 secunde, după care revino încet la poziţia iniţială. Repetă exerciţiul în fiecare seară de câte 10 ori.
4. Masajul bărbiei
Un alt remediu care şi-a demonstrat eficienţa constă în masarea bărbiei cu dosul palmei de sus în jos spre gât, de trei ori pe zi, timp de cinci minute. Tot cu dosul palmelor, loviţi-vă proeminenţa guşei de jos în sus, cu mişcări rapide, timp de 2-3 minute în fiecare seară, dar şi pe parcursul zilei, atunci când vă aduceţi aminte. Repetaţi mişcările de cel puţin 15 ori.
Cataplasmele sunt de mare ajutor
â–º Pune-ţi pe timpul nopţii cataplasme cu argilă, pe toată suprafaţa gâtului într-un strat gros de un centimetru. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.
â–º Frunzele de varză zdrobite şi aplicate pe gât pe parcursul nopţii sub formă de cataplasmă sunt şi ele foarte eficiente împotriva guşei. Urmează acest tratament timp de 2-3 luni, de două ori pe săptămână.
Foto: Shutterstock
Ultima modificare aprilie 23, 2021 12:52 pm