4 greşeli în dietă din cauza cărora nu poţi slăbi

.

Fiecare dietă vine cu reţetele sale şi îndemnuri la cât mai mult sport. Iată ce greşeli poţi face, din cauza cărora nu poţi da jos kilogramele în plus:

Nu faci mai mult decât exerciţii cardio

Atunci când faci exerciţii cardio arzi calorii, aşadar şi grăsimile sunt arse. Dar nu la fel de multe ca atunci când faci sport intens, în intervaluri scurte, spun specialiştii. Mai exact, arzi calorii doar în timpul exerciţiilor cardio, iar  după ce te opreşti, corpul arde din ce în ce mai puţine şi până la urmă se opreşte, la scurt timp după ce te-ai oprit şi tu din mişcare. Mişcarea intensă face ca organismul să ardă calorii mai mult timp după ce te-ai oprit.

Nu ai un plan bine stabilit

Ştii că vrei să slăbeşti, ştii că trebuie să eviţi anumite alimente şi să faci sport, dar nu ţi-ai făcut un plan care să cuprindă toate aceste lucruri. Disciplina este importantă dacă vrei să slăbeşti, aşa că fă-ţi un plan pe care să-l urmăreşti şi ţine şi un jurnal cu exerciţiile pe care le faci şi progresele. Cu cât te vei mai uita la progrese, cu atât mai motivată te vei simţi să depui efort în continuare.

Mănânci mult după ce mergi la sală

Dacă tocmai ai făcut exerciţii ca să slăbeşti şi mănânci produse grase, nerecomandate în diete, nu ajungi nicăieri. Ca să scazi în greutate ar trebui să mănânci mai puţine calorii, chiar dacă faci sport.

Nu mănânci deloc după ce faci sport

Iar extrema cealaltă ar fi ca după ce depui efort fizic să nu mai mănânci, pentru că îţi doreşti să slăbeşti în orice chip. Dacă vrei să îţi tonifiezi muşchii trebuie să consumi proteine, iar imediat după sesiunea de sport poţi consuma şi un pic de zahăr. Dacă nu hrăneşti corpul după efort, nu vei mai avea parte de aceleaşi beneficii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton