Fructul care te ajută să slăbești și să îți crești imunitatea iarna

.

Pe perioada iernii, când gripa și alți viruși sunt la fiecare pas, experții au descoperit că există un fruct care ar putea ajuta la întărirea sistemului imunitar și la evitarea bolilor. Însă fructul acesta nu se află printre cele mai consumate de români.

Nutriționiștii susțin că acest fruct cultivat în iarnă ar putea întări apărarea organismului. Mai mult, acesta ajută la scăderea în greutate și menținerea unei diete sănătoase, fără a cheltui o mulțime de bani.

Fructul care te ajută să slăbești și să îți întărești imunitatea

Intrat în sezonul de vârf la sfârșitul toamnei și la începutul iernii, acest fruct asiatic oferă o aromă delicios de dulce aproape comparabilă cu mierea. Fructul recomandat de nutriționiști este kaki.

„Cu acest fruct delicios de iarnă, nu judeca o carte după coperta ei. Pare extrem de asemănătoare cu o roșie, cu toate acestea, pulpa sa interioară portocalie, asemănătoare mango-ului este îngăduitoare și plină de proprietăți de stimulare a sistemului imunitar. Cultivat din copaci de curmal inițial în China, kaki are gust ca niciun alt fruct, lăudându-se cu un gust bogat și dulce, toate în același timp”, a precizat nutriționistul Abigail Roberts, citată de Mirror.co.uk.

Kaki oferă 15% din valoarea zilnică recomandată de Vitamina A și 14% din valoarea zilnică de Vitamina C, împreună cu cantități generoase de vitamina E, K, B6 și potasiu, esențiale pentru păstrarea unui sistem imunitar puternic.

Citește și: Top 4 alimente care devin toxice dacă le ținem în frigider. „Mulți oameni fac această greșeală!”

Citește și: Oana Cuzino: De ce apare și cum poți scăpa de pofta de dulce

Citește și: Beneficiile consumului de murături pentru sănătate

Citește și: Mihaela Bilic a spus care este alimentul care ne îmbătrânește prematur. „Este dușmanul tinereții și al pielii!”

Kaki, un ajutor de nădejde atunci când vrei să slăbești

Mai mult, spune medicul nutriționist, în kaki există doar 0,3 grame de grăsime, fiind un adaos sănătos în dieta oricărei persoane.

„Nu numai că conțin substanțele nutritive esențiale ale corpului, dar sunt și pline de compuși precum taninuri, flavonoli, antioxidanți – care ajută la eliminarea toxinelor rele din organism. De asemenea, cele 6 grame de fibre ajută la scăderea inflamației și ajută la o digestie sănătoasă”, susține Abigail Roberts.

„Kaki au o dulceață moale și o aromă cu o natură similară cu pepenele galben. Dacă este consumat prea devreme, fructul poate fi amar, ceea ce este foarte neplăcut. Prin urmare, atunci când se lasă să se înmoaie, fructele pot fi intens dulci și delicioase. Puteți mânca kaki proaspăt, uscata sau gătit și este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit în jeleuri, băuturi, plăcinte și budinci”, spune medicul nutriționist.

Fructul kaki este cunoscut și sub denumirea de „fructul zeilor” și este un fruct cu un conținut ridicat de antioxidanți, magneziu și potasiu, recomandat adesea pentru tratarea ori prevenția mai multor tipuri de afecțiuni.

Fructul kaki este acum prezent în toată lumea, însă țara lui de origine este China, acolo unde este cunoscut și sub denumirea de ”Mărul Orientului”. Fructul kaki seamănă cu niște mere ori roșii de culoarea portocaliu, este suculent, iar culoarea acestuia variază în funcție de gradul de maturare, de la galben la portocaliu strălucitor.

Pentru că are un conținut ridicat de fibre, fructul kaki are și proprietăți laxative, fiind un bun remediu împotriva constipației.

Sursă foto: Shutterstock

Ultima modificare mai 5, 2024 6:53 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale