Tot mai multe persoane sunt diagnosticate anual cu cancer de colon, de aceea este bine să știi ce să faci ca să previi apariția sa. Află care este fructul recomandat în lupta împotriva cancerului de colon.
Merișoarele se numără printre fructele care previn și ajută la tratarea cancerului de colon, potrivit unor studii recente, citate de fhfn.org. Pe lângă aceste proprietăți, merișoarele sunt eficiente și împotriva infecțiilor urinare, a bolilor de inimă sau a celor gingivale. Sunt atât de sănătoase datorită numărului mare de nutrienți pe care îl conțin. În plus, au o cantitate mare de antioxidanți care opresc creșterea celulelor canceroase și întăresc sistemul imunitar.
Cum previn merișoarele apariția cancerului de colon
Mii de oameni mor anual din cauza cancerului de colon, de aceea numeroase studii analizează impactul pe care anumite fructe îl au asupra tumorilor. Cercetătorii britanici au efectuat, astfel, un studiu pe șobolani, pentru a observa cum influențează merișoarele evoluția cancerului. Așa au aflat că acest fruct încetinește evoluția tumorilor. În plus, șobolanii care au fost injectați cu extract de merișoare aveau tumori mai mici decât cei care nu au primit tratament cu această substanță.
Specialiștii recomandă să incluzi merișoarele în dieta zilnică, pentru a te proteja de cancerul de colon. Încearcă să le consumi întregi, deoarece chiar dacă extractul de merișoare are numeroase beneficii, organismul asimilează mai bine fructul simplu. În plus, cercetătorii cred că sucul de merișoare nu are aceleași beneficii ca fructul crud, deoarece coaja sa are substanțe care luptă împotriva cancerului.
Cum recunoști cancerul de colon?
Cancerul de colon poate fi tratat cu succes dacă este descoperit la timp. Mergi la medic de la primele schimbări pe care le observi în scaun și cere părerea lui. Diareea sau constipația, schimbarea consistenței scaunului se numără printre primele semen de cancer. Sângerările rectale sau scaunul cu sânge, disconfortul abdominal persistent, crampele sau gazele, sunt, de asemenea, motive de îngrijorare. Oboseala și pierderea inexplicabilă în greutate anunță, de obicei, prezența cancerului.
Mulți oameni care au cancer de colon nu au niciun simptom în stadiul initial al bolii, potrivit mayoclinic.org. Din acest motiv, controalele de rutină la medicul specialist sunt foarte importante.
Cauzele cancerului de colon
Nu se cunosc cauzele exacte ale cancerului de colon, însă specialiștii au observat că anumiți factori cresc riscul apariției acestei boli. Cei mai mulți oameni care primesc diagnosticul au peste 50 de ani. Dacă ai avut în familie bolnavi de cancer de colon ori dacă ai polipi rectali, riscul de a te îmbolnăvi este mai mare. Colita sau alte boli ale sistemului digestiv pot duce la dezvoltarea cancerului.
Poți preveni apariția acestei boli cumplite având o alimentație sănătoasă. Cancerul de colon a fost asociat cu o dietă săracă în fibre și bogată în calorii și grăsimi. Alte studii au arătat că există un risc mai mare de îmbolnăvire în rândul oamenilor care consumă carne roșie.
O viață sedentară te poate pune pe lista bolnavilor de cancer. Fă cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi, iar organismul tău îți va fi recunoscător. Fumatul sau consumul de alcool se numără, de asemenea, printre factorii de risc ai cancerului de colon.
Sursa foto: 123rf.
Vezi si cum se mananca kaki
Ultima modificare februarie 24, 2020 3:07 pm