Fructe şi legume de toamnă cu beneficii miraculoase pentru sănătate

.

Iată care sunt cele mai sănătoase fructe şi legume de sezon!
Chiar dacă nu prea putem vorbi despre fructe şi legume nerecomandate pentru sănătate, unele dintre ele au cu siguranţă mai multe substanţe nutritive ca altele. Tocmai de aceea, azi am făcut o listă cu cele mai recomandate vegetale ale sezonului. Include-le în dieta ta pentru că pot face minuni pentru sănătate!

Sfecla roşie

Recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce ficatului, consumul de sfeclă roşie încurajează totodată şi producţia de noi globule roşii, şi întăreşte sistemul imunitar, pregătindu-l pentru sezonul rece.

Smochinele

Puţin folosite în bucătăriile româneşti, smochinele au o mulţime de beneficii pentru sănătate, de care popoarele arabe se bucură la maximum, pentru simplul fapt că includ smochinele într-o mulţime de preparate. Smochinele sunt o sursă de fibre de foarte bună calitate, care ajută tranzitul intestinal, îmbunătăţesc digestia, reglează tensiunea arterială şi ajută la prevenirea cancerului, datorită antioxidanţilor puternici pe care îi conţin.

Dovleacul

Cu puţine calorii şi multe substanţe nutritive, dovleacul este un adevărat medicament natural – îmbunătăţeşte vederea, datorită cantităţii mari de vitamina A pe care o conţine, reduce nivelul colesterolului rău şi îţi protejează pielea de afecţiunile cutanate.

Prunele

Este cunoscut faptul că fructele şi legumele mov conţin printre cei mai mulţi antioxidanţi. Prunele, aşadar, ar trebui consumate cât mai des în acest sezon, pentru că te feresc de o mulţime de boli, inclusiv cancer, previn bolile de inimă, combat anemia şi constipaţia, fiind totodată eficiente şi în lupta împotriva diabetului.

Vinetele

Chiar dacă nu prea se ştie acest lucru despre ele, vinetele sunt un detoxifiant foarte eficient, mai ales dacă sunt consumate în stare cât mai naturală, cum ar fi la grătar. În plus, au multă vitamina B, ceea ce înseamnă că îţi protejează celulele nervoase, şi te ajută să şi slăbeşti, pentru că au foarte puţine calorii.

Foto: cos cu legume de toamna/ Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton