Florin Neby îți spune care sunt cele mai în vogă tipuri de mișcare

.

Florin Neby îți spune care sunt cele mai în voga tipuri de mișcare
Mișcarea în aer liber!

Din ce în ce mai multe persoane au început să facă mișcare în aer liber, ceea ce nu este un lucru rău. Chiar și acum, în această perioadă mai friguroasă, foarte mulți oameni aleargă cel puțin o jumătate de ora, în parcuri sau stadioane. Poate cel mai important lucru este că inclusiv populația din România a început să conștientizeze faptul că nu mișcarea pentru a slăbi sau pentru a arăta bine, este cea mai importantă, ci mișcarea pentru sănătate, este factorul principal ce trebuie scos în evidență din acest tip de antrenament. Faptul că se văd rezultate pe corpul tău, este pur și simplu efectul unei schimbări și ale unei organizări bine structurate. Dacă acum 3, 4 ani în parcurile din București 70% din persoanele care ieșeau dimineața la mișcare erau străini, asta pentru că la noi încă dominau mușchii, 6 pack-ul și fesieri proeminenți, acum pe timpul verii cel puțin, trebuie să îți plănuiești jogging-ul la 7 dimineața cel tarziu, dacă vrei să-ți faci traseul propus fără întreruperi din cauza aglomerației.

Cross Fit

Un concept dezvoltat în America acum 10 ani a ajuns și în România de 2 ani de zile, în condițiile în care, în lume au peste 5500 de săli afiliate. Ce este Crossfit? Păi, să-i spunem că a ajuns la nivel de sport în decursul anilor, plecând de la o definiție simplă, un concept ce a împrumutat mișcări de bază din sporturile de performanță (gimnastică, haltere, înot, atletism) și le-a cumulat pe toate într-un singur sport, ceea ce l-a ajutat să se dezvolte atât de mult încât au propriile jocuri mondiale cu zeci de mii de participanți din toata lumea înscriși în circuitul competițional. Îl mai menționez ca și sport pentru că în principiu pleacă de la nivel de începător, nivel practicat de foarte mulți adepți, iar de aici există posibilitatea, cu perseverența din partea practicantului de a ajunge la nivelul de a câștiga titlul „the fittest men and women on earth”. Din punctul lor de vedere, câștigătorul este atletul complet, pentru că îți trebuiesc mai multe caracteristici fizice, dar și psihice pentru a câștiga acest titlul. Lucrul cel mai interesant la acest tip de mișcare este că poți încerca să ajungi în top în decursul a 3, 5, 7 ani chiar și la o vârstă înaintată, să spunem 20-25 de ani, când nu prea te apuci de sport de performanță.

Programele de antrenament!

Au început să ia amploare și în România, după ce în America astfel de concepte rulează de foarte mult timp. Diferența dintre un program de antrenament de grup și un antrenament personal este una singură, nu se antrenează o singură persoană ci 10, 15, 30. Într-un asemenea tip de mișcare eficiența maximă reiese atunci când programul se împarte pe grupe (începători, avansați, bărbați, persoane peste 50 de ani etc), pentru că în această situație, poți alege antrenamentul care ar putea ajuta cel mai mult persoanele din categoria respectivă. Spre exemplu, persoanele începătoare de peste 50 de ani nu vor putea lucra niciodată cu greutățile pe care le folosesc băieții sau la intensitatea la care lucrează cei avansați. Cu un un concept original, un plan alimentar bine studiat și motivare din partea trainer-ului, cu siguranță se vor putea dezvolta astfel de programe la un nivel mult mai mare în viitorul apropiat, lucru pe care eu încerc să-l implementez în România de un an de zile prin programul Become Fit.

Pe lângă aceste 3 tipuri de mișcare, nu trebuie să uităm sporturile de contact, care sunt din ce în ce mai căutate de poporul român. Conceptul de MMA, kickboxing, muay thay sunt foarte căutate inclusiv de fete, ceea ce este evident un lucru foarte bun, în pricipiul autoapărării și nu agresiunii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton