Exerciții pentru o talie subțire

.

Ai vrea să ai o talie de viespe fără prea multe exerciții, dar toată lumea știe că dietele minune funcționează doar în reclame fără efort. Vezi ce mișcări poți să încerci ca să subțiezi mijlocul și să impresionezi în costum de baie.

Grupele de mușchi de pe talie

Poate nu știai, dar zona ta abdominală cuprinde patru grupe mari de mușchi: rectus abdominus (celebrele pătrățele) de pe mijloc, mușchii oblici (cei unde se depun mânerele dragostei), mușchii intercostali (unde faci crampe care te lasă fără respirație câteodată) și mușchii serratus, cei din lateralul pătrățelelor.

  • Grupa rectus abdominus este formată din mai multe grupulețe de mușchi care acoperă partea din față mijloc a corpului. Când auzi de ”six-pack” sau ”pătrățele”, acea persoană se referă la aceste grupe musculare de pe talie.

Acești mușchi se încordează cel mai mult atunci când faci exerciții pentru talie de tipul ”abdomene” (ridicarea în față a trunchiului de la sol). Rectus abdominus sunt acei mușchi care îți trag pieptul spre pelvis în timp ce faci abdomene.

Majoritatea exercițiilor pentru talie care să tonifice această grupă musculară antrenează pe rând pachețelele de sus și de jos, deci este recomandat să faci serii diferite, pentru fiecare în parte.

  • Mușchii oblici sunt cei care te ajută să rotești trunchiul și să te apleci pe o parte și pe alta a corpului. Când auzi de ”mânerele dragostei”, poți să știi că este vorba de grăsimea care se depune în lateral, în jurul mușchilor oblici, care cad cumva vertical pe trunchi, spre deosebire de pătrățele, care sunt dispuse orizontal pe șiruri egale.
  • Mușchii serratus și intercostali sunt cei care leagă coastele între ele și care arată ca un evantai lateral. Acești mușchi te ajută să respiri și să te rotești din mijloc.

Vezi și exerciții pentru celulită

Exerciții pentru o talie subțire

Unul dintre cele mai bune exerciții pentru talie, cu accent pe rectus abdominus (pătrățele) sunt abdomenele clasice.

Întinde-te pe spate cu mâinile sub cap. Îndoaie genunchii și menține tălpile pe podea. Dacă îndoi picioarele, curba lombară se aplatizează și astfel iei toată presiunea exercițiului de pe spate, mutând acțiunea pe mușchii abdominali. Nu trebuie să te ridici până sus, deoarece mușchii se contractă repede în această poziție.

Pentru grupa de jos a mușchilor abdominali principali, ridicarea genunchilor la piept din varii poziții te ajută foarte mult. Poți să faci aceste exerciții cu greutăți atașate de glezne, sau poți să le faci culcată, așezată, etc.

Pentru mușchii oblici, cel mai bun exercițiu este să faci serii de abdomene răsucite spre lateral, eventual pe o bancă pentru hiperextensii. Prinde bine picioarele sub greutățile băncii și lasă-te în jos cât îți permite corpul, apoi ridică-te pivotând trunchiul, astfel încât să încordezi mușchii abdominali de pe talie. Repetă pe ambele părți ale trunchiului, câteva serii și vei observa rezultate în cel mai scurt timp.

Ce poți să mai faci, pe lângă exerciții, pentru o talie de viespe

Antrenamentele trebuie făcute de două ori pe săptămână, pe rând, alternând grupele musculare, cu cel puțin 72 de ore de odihnă pentru fiecare grupă înainte de a reveni la exercițiile pentru talie.

Mușchii bine definiți se pot ascunde sub o păturică de grăsime în partea din față, deci o dietă care să reducă cantitatea de grăsime din corp este recomandată.

Vezi și dieta pentru masă musculară fără grăsimi

Nu poți să ai o talie subțire fără exerciții fizice speciale. Poți să alegi singură gradul de dificultate și numărul de repetări pe serie, dar dieta nu o să te scape de șunculițe de una singură.

Sursa foto femeie talie sală fitness, femeie exerciții pentru talie: Shutterstock

 

Ultima modificare ianuarie 15, 2018 6:20 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale