Pentru toți cei care sperau că, după modelul gripei sau al răcelii sezoniere, venirea căldurii va stopa evoluția noului coronavirus, cercetătorii au vești proaste.
În urma unui studiu realizat de portalul meteo AccuWeather.com, cu participarea a doi specialişti, Qasim Bukhari şi Yusuf Jameel, de la celebra Massachusetts Institute of Technology (MIT), s-a constatat că temperaturile ridicate nu vor influenţa într-un mod semnificativ evoluţia virusului ucigaș.
„În cea mai mare parte a lumii, noul coronavirus nu îşi va diminua evoluţia în timpul verii. Virusul pare să supravieţuiască cel mai bine în condiţii de umiditate scăzută, în jur de 40%”, a declarat în studiul AccuWeather şi Linsey Marr, expert în ingineria mediului al Universităţii Virginia Tech, potivit adevărul.ro.
Citește și: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate
„În acest moment, acest virus atacă întreaga populaţie a lumii şi, din păcate, sosirea anotimpului cald nu va stopa epidemia. Astfel, distanţarea fizică, igiena, testarea şi consolidarea sistemelor de sănătate (personal, terapie intensivă, medicamente, echipamente de protecţie,ventilatoare) sunt singurele măsuri pe care orice naţiune le poate lua în prezent”, a spus Matthew Ferrari, profesor asociat de biologie la Universitatea Statului Pennsylvania.
Profesorul doctor Emanoil Ceauşu, expert în boli infecţioase şi tropicale, a confirmat că temperaturile mari de peste 35 de grade nu vor influenţa evoluţia epidemiei cu noul coronavirus în România.
„Va fi o mică scădere a virulenţei răspândirii, dar nu putem discuta, sub nicio formă, de o suprimare a pandemiei. Virusul trăieşte bine-mersi în organismul uman la temperaturi de 36,5-37 de grade Celsius şi nu va fi influenţat de temperaturile ridicate, de vară”, a spus doctorul Ceaușu, potrivit sursei citate.
sursa foto – 123rf.com