Miile de cazuri de infectare cu coronavirus au determinat cercetătorii să recurgă la experimente pe animale pentru găsirea unui vaccin ce ar putea pune capăt epidemiei.
În Statele Unite ale Americii, mii de animale au fost infectate în mod intenționat cu coronavirus în cautarea unui remediu.
Oamenii de știință de la Institutul Național de Sănătate din SUA au infectat cu COVID-19 peste 2.400 de maimuțe din specia macac pentru a testa eficiența vaccinului ”remdesivir” ce ar putea stopa epidemia.
În cadrul acestui experiment, două grupuri de maimuțe au fost infectate, fiecărui grup fiindu-i administrat vaccinul în stadii diferite și un grup a fost infectat fără a i se administra vaccin. Primul grup a primit vaccinul cu 24 de ore inaintea infectării cu COVID-19, iar cel de-al doilea, la 12 ore după infectare. După vaccinare, animalele au fost puse sub observație pentru șase zile. Experții au ajuns la concluzia că maimuțele vaccinate înaintea infectării nu au prezentat niciun simptom al bolii, în timp ce animalele care au primit vaccinul după infecatrea cu coronavirus au avut plămânii mai puțin infectați decât maimuțele infectate cărora nu li s-a administrat niciun vaccin. Soarta maimuțelor nevacinate nu a fost dezvăluită, potrivit mediafax.ro.
Oamenii de știință speră ca în curând să poată testa vaccinul și pe oameni, în speranța stopării epidemiei care a dus la moartea a peste 2.000 de persoane și la infectarea a peste 75.000, în întreaga lume.
Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifesta si cum se transmite virusul
Ultima modificare aprilie 30, 2020 8:44 pm