Elixirul tinereții conține sunătoare. Iată cum se prepară și cum se consumă

.
Cu toatele visăm la tinerețe fără bătrânețe, însă acest lucru este imposibil. Cel puțin până când tehnologia va fi suficient de evoluată încât să reducă rata mortalității. Până în era în care actualele filme science fiction vor deveni realitate însă avem remediile naturiste de care ne putem bucura.

Îți prezentăm un amestec care are ca ingredient de bază sunătoarea și care are efecte spectaculoasea supra sănătății, fiind supranumit și ”tinerețe la pahar”.

Ingrediente:

sunătoare

150 de grame de flori de păpădie

150 de grame de muguri de plop

Mod de preparare:

Tot ce ai de făcut este să pui plantele într-un bol și să le amesteci foarte bine, după care trebuie să le depozitezi într-un borcan cu capac.

Mod de întrebuințare:

Pune 500 de mililitri de apă la fiert și adaugă o linguriță din această mixtură. Lasă la infuzat aproximativ 20 de minute, după care strecoară. Poți pune și miere, după gust. După ce a fost strecurat amestectul, ține băutura într-un loc cald, pentru că aceasta nu se consumă caldă. Bea jumătate din amestec dimineața, pe stomacul gol, iar cealaltă jumătate consum-o la două ore după ce ai mâncat de seară.

Citește și: Ce ceaiuri să bei în funcție de grupa de sânge

Este foarte important să nu mănânci nimic altceva după ce ai băut ”elixirul”. Pentru rezultate optime trebuie să faci ”tratamentul” timp de o lună. Ia o pauză de cinci săptămâni, după care repetă cura.

Păpădia ajută la eliminarea toxinelor din organism, ajută la drenarea surplusului de apă din organism, deci te ajută și să slăbești. Te mai scapă de gastrită, indigestie, dischinezie biliară sau constipaţie, dar face bine și tenului.

Sunătoarea are și ea efecte antiinflamatorii, ajută la calmarea durerii de stomac, anxietății – ajută la producerea serotoninei, are efect antidepresiv, ajută la cicatrizarea arsurilor minore, are proprietăți antivirale și antibacteriene.

Citește și: Ceaiuri pentru colesterol mărit

Mugurii de plop care se folosesc la acest amestec sunt cei vegetativi, recoltaţi în lunile martie-aprilie. În acest interval, mugurii încep să se umfle, înainte de creşterea frunzelor. Favorizează eliminarea toxinelor din organism, au efecte diuretice, au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, antiseptice, antimicotice, calmante, expectorante.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton