Drumul până la job – cum îl faci mai plăcut

.

Cu cât petreci mai mult timp pe drum spre şi de la job, cu atât ai mai multe probleme de sănătate. Află ce poţi face pentru ca „naveta” zilnică să nu îţi mai facă rău.
Dacă locuieşti în Capitală sau în alt oraş mare, probabil că ai aceeaşi problemă ca şi noi: drumul până la job este lung şi te face să pierzi zilnic chiar şi câteva ore, fie că mergi cu maşina personală sau cu transportul în comun. Când ajungi la serviciu eşti deja obosită şi simţi că ai „muncit” cât pentru o zi întreagă.

De ce sunt periculoase drumurile lungi până la serviciu

În afară de oboseală, drumurile lungi pâna la serviciu măresc stresul, iar de aici o mulţime de probleme de sănătate: îţi creşte tensiunea, îţi creşte colesterolul, te îngraşi, ai dureri de cap şi de spate.

Studiile au arătat că cei care fac peste o oră până la serviciu au mai multe probleme de sănătate şi dorm mai prost. De asemenea, aceste persoane tind să aibă şi probleme de greutate pentru că drumurile lungi nu le facem pe jos, ci cu maşina sau autobuzul.

Cum să-ţi petreci timpul într-un mod plăcut

Tot studiile au arătat că cei care fac drumurile lungi la şi de la job au o tendinţă către anxietate şi îngrijorare pentru că neavând nimic de făcut în trafic se gândesc la lucruri rele. Dacă mai şi asculţi un post radio de ştiri, unde auzi numai veşti proaste, e clar că ai doar gânduri negre. Ca să nu se mai întâmple asta, pune-ţi pe MP3 player sau pe un CD nişte podcast-uri de stand up comedy. Astfel îţi ocupi mintea cu ceva amuzant, iar râsul, se ştie, este un mare inamic al stresului.

Tot această metodă te ajută să scapi şi de plictiseală – dacă nu ştiai, chiar poţi să mori de plictiseală. În acest sens poţi să încerci şi un audio book, lecţii de limbi străine în format audio, cărţi tipărite, reviste din domeniile care te interesează etc.

Dacă mergi cu maşina personală, încearcă să te relaxezi, atât fizic cât şi psihic. Relaxează-ţi întâi mâinile pe volan, apoi gâtul şi capul, respirând adanc. Dar cel mai important este să nu te mai înfurii din cauza colegilor de trafic. Sigur, e greu când te gândeşti că drumul tău durează mai mult din cauza celor care îţi intră în faţă sau merg prea încet. Foloseşte metodele de mai sus, aşa încât timpul petrecut în trafic să nu mai fie complet pierdut. Ai grijă să pleci de acasă la timp şi nu mai calcula cât timp petreci în trafic ci gândeşte-te la lucrurile utile pe care le faci în acel interval.

Aceeaşi atitudine o poţi adopta şi dacă mergi cu transportul în comun. Concentrează-te pe lucrurile bune care se pot face în autobuz sau metrou, iar în ce-i priveşte pe cei din jur, caută să fii mai tolerantă şi mai relaxată. Răspunde cu zâmbete privirilor furioase şi în general păstrează o atitudine pozitivă. 

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton