Drenajul limfatic, masajul care te ridică din pat

.

Sedentarismul a devenit un stil de viață pentru noi, un stil de viață care, din păcate, ne omoară încet și sigur.
Faptul că mai mult de jumătate din zi o petrecem pe scaun, în mașină, oriunde în șezut, nu face decât să ne subrezească sănătatea. O dovadă în acest sens este numărul tot mai mare de replici de genul: „Au, ce mă doare…”. Sigur, cea mai bună și sigură mdalitate de a combate efectele negative ale acestui stil de viață este sportul, însă ce fac cei care nu iubesc această activitate? Specialiștii spun că drenajul limfatic poate fi o variantă.

„Terapia de drenaj limfatic constă într-un masaj realizat pe traseul vaselor limfatice și are rolul de a conduce limfa blocată spre stațiile ganglionare principale pentru ca mai apoi să fie preluată și eliminată prin urină. Rezultatele apar în funcție de fiecare caz în parte, fiecare individ având o constituție unică, ritmul de viață fiind diferit, alimentația diferită. Primul semn pe care îl observă majoritatea pacienților este schimbarea aspectului urinei. Aceasta este mai concentrată, închisă la culoare și cu un miros diferit. Este primul semn că terapia funcționează”, explică Elena Gitlan Kinetoterapeut Bliss Beauty.

Cum ne dăm seama că sistemul nostru limfatic nu funcționează

Ne simțim obosite, fără poftă de viață, răcim frecvent, la cea mai mică lovitură apare un edem, coaja de portocală este din ce în ce mai evidentă, iar vasele sparte ne fac să purtăm numai pantaloni,

Cum se face masajul limfatic

Drenajul limfatic este o terapie care se realizează prin preso-masaj și care acționează asupra lanțului de ganglioni limfatici. „Masajul limfatic are sarcina de a prelua surplusul de lichode și de a-l transporta prin vasele limfatice marri la nodului limfatici, unde are loc fagocitoza, adică eliminarea celulelor moarte, a rezidurilor bacteriene sau a tgoxinelor”, explică specialistul.

Efectele pozitive ale masajului limfatic se văd imediat, cele mai comune fiind întărirea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din corp si intensificarea schimburilor nutritive, ușurarea transportului acizilor grași și al colecterolului, eliminarea aspectului de coajă de portocală, dinamizarea circulației limfei în spațiile intercelulare, chiar și slăbit atât în kilorame cât și în centimetri.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton