Tratamente pentru hemoroizi recomandate de medic

.

Săptămâna aceasta vom aborda o problemă delicată, hemoroizii, sensibilă din pricina localizării acestora, dar și foarte importantă prin prisma neplăcerilor pe care le produce,rezolvarea lor eliberând pacientul de povara durerii de la “șezut”.

Ce sunt hemoroizii şi de ce apar

Hemoroizii sunt dilatații ale venelor localizate la nivelul regiunii anale și există multiplii factori care duc la aparția acestora, pe lângă predispoziția individuală:
– statul în picioare pentru mult timp, sedentarismul, efortul fizic, constipația, sarcina;
– tumori localizate în regiunea anală, micul bazin, boli avansate ale ficatului, ale inimii, tusitori cronici.
Trebuie știut că, de multe ori, hemoroizii apar la cei care au și varice hidrostatice, platfus și, în cazul bărbaților, varicocel.

Ce faci dacă ai hemoroizi

Atitudinea noastră depinde foarte mult de dimensiunea hemoroizilor și de complicațiile pe care le produc:
–    în cazul unor hemoroizi de mici dimensiuni, care nu produc sângerări, sau care nu sunt inflamați, sfatul meu este de a fi urmăriți periodic prin autopalpare, senzația de percepție a durerii și chiar prin autoexaminarea lor cu o oglindă și bineințeles cu păstrarea unei igiene locale potrivite.
–    în cazul unor hemoroizi voluminoși, care sângerează aproape la fiecare scaun, sfatul meu este de a ne îndrepta către intervenția chirurgicală, pentru că, uneori, pierderea de sânge poate fi masivă, cu impact chiar asupra întregului organism.
–     în situația unor hemoroizi inflamați și care dor (tromboza hemoroidală), recomandarea este tratamentul medicamentos (cu consultarea medicului chirurg) pentru o perioadă determinată  și aplicare locală de creme speciale, urmat, la o perioada variabilă, de intervenția chirurgicală.
Tratamente pentru hemoroizi recomandate de medic

Operaţia de hemoroizi, când e indicată şi când nu

Operația de hemoroizi este indicată în situația în care aceștia sunt voluminoși, dureroși, și/sau produc pierderi importante de sânge, iar dacă apar la femei însărcinate, pacienți cu boli avansate ale ficatului, ale inimii, nu se recomandă intervenția chirurgicală, dimpotrivă, este chiar contraindicată.

Cât de dureroasă e operaţia pentru hemoroizi

Există mai multe tehnici pentru operația de hemoroizi (bandări, scleroterapie etc.), însă, de cele mai multe ori, înseamnă îndepărtarea acestora prin legarea lor; presupune câteva zile de internare în spital, un regim dietetic corespunzător (fără condimente sau alimente care constipă), evitarea statului în șezut pentru o perioadă, iar în ceea ce privește durerea, fiind o zona bine inervată, este moderată ca intensitate, cedând de cele mai multe ori la calmantele uzuale.

Scaunele cu sânge înseamnă hemoroizi?

Dacă aveți scaune cu sânge roșu, este foarte probabil că aveți hemoroizi, depinde însă foarte mult de vârsta pe care o aveți și istoricul familial. Mai există și alte cauze de sângerare și care nu sunt atât de rare precum credem, cum ar fi: fisurile anale, polipii colonici, tumorile de intestin gros (inclusiv canceroase), bolile inflamatorii ale colonului. Tocmai de aceea este bine ca în momentul în care observăm prezența sângerării să ne adresăm unui medic chirurg, care ne poate consulta și ne poate recomanda ce să facem mai departe (analize de laborator, colonoscopie). Tratamentele recomandate de prieteni sau “din auzite”, s-ar putea să nu fie cele mai potrivite și pentru noi, ba pot chiar să ne întârzie de la a diagnostica o afecțiune foarte serioasă.

Cum te fereşti de hemoroizi

Ne protejăm printr-un tranzit intestinal normal, igienă locală corespunzătoare, evitarea sedentarismului, practicarea sporturilor, regim alimentar care să implice evitarea condimentelor, brânzeturilor fermentate și a mezelurilor conservate.

În concluzie, problema hemoroizilor este foarte serioasă deoarece ne influențează stilul de viață și activitățile cotidiene, de aceea este bine să știm că există soluții și metode de tratament care pot fi adaptate fiecărui pacient în parte, cu condiția ca și noi să respectăm câteva reguli esențiale de dietă, igienă locală și de comportament general zilnic.
Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre hemoroizi, vă invit să imi scrieți la [email protected].
Tratamente pentru hemoroizi recomandate de medic
CITESTE AICI SI DESPRE NODULII MAMARI!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton