Alimentaţia de iarnă conţine multe rădăcinoase şi cărnuri grase, mai puţin legume şi fructe proaspete, fibre sau vitamine. Doctor Oz te învaţă ce să mănânci iarna ca să ai energie în zilele friguroase.Ciuperci cu ouăNiciun mic dejun nu este mai potrivit iarna decât o omletă cu gălbenuşuri şi ciuperci pline de proteine sănătoase şi vitamina D.Cum iarna suntem privaţi de vitamina D din cauza lipsei de soare, gălbenuşurile şi ciupercile sunt aliaţii noştri.În plus, dacă adaugi un pumn de pătrunjel tocat, ţi-ai asigurat şi o mare cantitate de vitamina C cu care să începi ziua în forţă.Dovleac cu ovăzO combinaţie mai puţin obişnuită în România, fulgii de ovăz şi dovleacul aduc un aport natural de fibre şi vitamina A.Vitamina A din dovleac întăreşte sistemul imunitar pentru sezonul rece şi ajută vederea, care este solicitată din lipsă de lumină în zilele scurte de iarnă.Fibrele ajută să te simţi mai mult timp plină şi să ai un tranzit intestinal sănătos.Mere şi scorţişoarăÎn loc să bei sucuri pline de chimicale şi coloranţi artificiali, prepară în casă nişte suc de mere cu scorţişoară şi ghimbir.Merele sunt pline de vitamine şi ajută inima să funcţioneze sănătos, în timp ce scorţişoara şi ghimbirul au prorpietăţi antiinflamatoare şi antioxidante.Kale şi rodieO salată din varză kale, boabe de rodie şi merişor te umple de vitamine, îţi întăreşte sistemul imunitar şi te pune pe picioare dacă ai căzut pradă sezonului de răceală şi gripă.Rodia te ajută la slăbit, reglează tensiunea arterială şi este plină de antioxidanţi, în timp ce varza kale are vitamina C, A şi K, dar şi fier şi fibre.Varză cu curcanO altă combinaţie mai puţin preparată pe meleagurile noastre este supa de varză cu carne de curcan. Carnea de curcan este slabă şi o bună sursă de seleniu, în timp ce varza conţine fitonutrienţi şi fibre necesare unui sistem imunitar sănătos.Sursa foto femeie ceai brad: Shutterstock