Doctor Oz: Ce alimente au mai multe fibre

.

Fibrele sunt foarte importante pentru sănătatea digestivă şi a întregului organism. Învaţă de la Doctor Mehmet Oz ce alimente au mai multe fibre, ca să eviţi blocajele intestinale.
 

Senzaţie de saţietate

Fibrele sunt foarte bune pentru sănătate, dar te ajută şi în curele de slăbire. Datorită mecanismului lor de umflare în contact cu lichidele, nu numai că îţi curăţă colonul de impurităţi, toxine şi resturi, dar îţi dau şi o senzaţie de saţietate, care te împiedică să te îndopi.
Fibrele vegetale sunt cele mai bun fibre alimentare atunci când vrei să mănânci mai puţin, fără să te înfometezi.

Câte fibre trebuie să mănânci zilnic

Tentaţia zilelor noastre este să luăm tot ce citim pe internet sau în cărţile de nutriţie şi să exagerăm.
Doar pentru că fibrele sunt sănătoase şi esenţiale pentru o digestie corectă, nu înseamnă că trebuie să consumăm exclusiv alimente pline de fibre.
Teoretic, o femeie ar trebui să consume zilnic 25 de grame de fibre alimentare, iar un bărbat, nu mai mult de 38 de grame de fibre.
Dacă avem de-a face cu persoane de vârsta a treia, cantitatea de fibre necesare este de 21 de grame de fibre pentru femei şi 30 de grame de fibre pentru bărbaţi.

Ce alimente au mai multe fibre

Doctor Oz insistă că o dietă echilibratăe ste cel mai bun mod de a rămâne sănătos, iar fibrele sunt o parte importantă a unei astfel de diete.
Fructe: zmeură (8 grame pe ceaşcă), prune (7,7 grame fibre la o ceaşcă de fructe), pere (5 grame), mango şi mere (3 grame).
Pâine şi cereale: secară (5,6 grame fibre la 2 felii de pâine de secară), pâine integrală (5,2 grame fibre), quinoa (5 grame la o ceaşcă), ovăr şi orez (3 grame).
Legume: anghinare (10,3 grame), boabe de soia prelucrate (10,3 grame la jumătate de ceaşcă), broccoli (5,5 grame la ceaşcă), cartofi (4,4 grame la ceaşcă).
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton