În primul rând, glutenul se găseşte în toate alimentele pe bază de făină: făină albă, făină integrală, grâu spelta, grâu dur, graham, germeni de grâu, tărâţe de grâu, griş, făina de secară, etc. În al doilea rând, glutenul se găseşte în următoarele produse alimentare găsite în cămară şi în magazine: cereale pentru mic dejun, paste, cuşcuş, pâine, tortillas, fursecuri, prăjituri, brioşe, produse de patiserie, bere, sosuri, dressinguri şi orice produs pe care este menţionat că poate conţine gluten. În al treilea rând, glutenul se găseşte şi în produse în care nu te-ai aştepta, cum ar fi: cuburi şi amestecuri pentru supe şi mâncăruri (bază pentru mâncare), crutoane şi pesmet, unele bomboane, mâncărurile prăjite, paneuri (pui prăjit, şniţele, gogoşi, caşcaval pane, crochete de peşte), amidon, chipsuri, snacksuri, sos de soia, amestecurile gata preparate sau prefierte de orez şi paste, etc.