Vrei dinți albi? Iată ce trebuie să cumperi!

.

De fiecare dată când văd o reclamă la un produs destinat îngrijirii dinţlor, îmi vin în minte o mulţime de întrebări, pe care niciodată nu am timp să i le pun stomatologului meu.
Am decis că e timpul să aflu răspunsurile, aşa că am cerut lămuriri unui specialist. Iată ce am aflat despre îngrijirea „profi” a dinţilor acasă, dar şi despre vizitele regulate la dentist, chiar şi atunci când (crezi că) nu ai nicio problemă.

Produse complementare şi evaluări regulate

Pe lângă periajul dinţilor, dr. Oana Taban îţi recomandă să incluzi în rutina zilnică apa de gură fluorurată, aţa dentară, periuţa de curăţat limba, periuţele interdentare (dacă ai lucrări ortodontice) şi duşul bucal. În afară de acestea,  „este foarte importantă şi igienizarea profe-sională a dinţilor, respectiv periajul profesional, detartrajul şi Air-Flow, de cel puţin două ori pe an. De asemenea, controalele stomatologice regulate sunt importante pentru evaluarea sănătăţii orale şi pentru tratarea problemelor încă de la apariţie”, te sfătuieşte specialistul.

Ce periuţă alegi? Una «obişnuită» sau una electrică?

Faţă de o periuţă manuală, cea electrică oferă o putere de curăţare mai mare, ceea ce înseamnă că reuşeşti să îndepărtezi mai eficient placa bacteriană. Dar periuţa electrică nu e infailibilă. „Studiile ne arată că cel mai important aspect în periajul dinţilor nu este alegerea unei anumite periuţe performante, ci modalitatea în care aceasta este folosită”, spune dr. Taban. „În privinţa durităţii perilor, periuţa de dinţi trebuie să aibă peri moi (soft) sau medii (medium) ca duritate, pentru a evita lezarea gingiei. De asemenea, schimbarea acesteia trebuie făcută la interval de trei-patru luni, căci o periuţă de dinţi uzată nu poate curăţa eficient dinţii!”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton