Număr de calorii moderat, multe fibre, vitamine, potasiu şi antioxidanţi, toate într-un gust delicios, cu iz de vacanţă din copilărie.
Porumbul nu conţine gluten, deci poate fi consumat şi de cei cu intoleranţă sau boala celiacă şi înlocuieşte cu succes orezul, grâul şi alte cereale cu gluten.
Porumbul fiert conţine antioxidanţi sănătoşi, care portejează organismul: beta caroten, luteină, xantine, vitamina A, acid ferulic. Bioflavonoidele vegetale ajută în prevenirea apariţiei mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de plămân, cancerul cavităţii bucale şi cancerul de colon, dar şi în ameliorarea bolilor inflamatorii.
Porumbul fiert aduce organismului un aport de vitamine din complexul B şi minerale esenţiale ca zinc, magneziu, cupru, fier şi mangan.
Citeşte şi Dieta cu fasole păstăi: Slăbeşte 5 kilograme în 7 zile cu legume de sezon